Muhalefet: Konuşana hapis, fuhuşa af

Güncelleme Tarihi:

Muhalefet: Konuşana hapis, fuhuşa af
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

AF tasarısına FP ve DYP'den tepki geldi. Muhalefet temsilcilerinin değerlendirmeleri şöyle: Lütfü Esengün (FP Genel Başkan Yardımcısı): 312. maddeyi kapsamayan bir affı hiç getirmesinler. Aksi halde, 28 Şubat sürecinin devam ettiği izlenimini verir ki, bu da kimseye fayda getirmez. Devlet eğer af getirecekse, önce kendisine yönelik suçları affetmeli, çünkü ‘devlet baba’ olmanın özelliği de, ‘‘babalığın' icabı da budur.

Abdüllatif Şener (FP Grup Başkanvekili):

Fuhuş ve kadın ticareti yapanlar affediliyor, konuşanlar affedilmiyor. Eğer devlet af getirecekse, önce kendisine karşı işlenen suçları affetmeli, kişilerle ilgili suçlarda ise hassas olunmalıdır.

Turhan Güven (DYP Grup Başkanvekili):

Türkiye'de böyle bir af çıkarılması zorunlu mudur? Bunun zemini hazır mıdır? Öncelikle bunlara bakmak gerekir. Terör suçları kapsam dışında tutuluyor denilse de, 1973 yılında olduğu gibi, birileri başvurduğunda Anayasa Mahkemesi bu affın kapsamını genişletebilir. Bu da telafisi mümkün olmayan sıkıntılar getirir.

Cezaevine konuldu

Cinayet suçundan gıyabi tutuklama kararıyla aranan Cizre Belediye Başkanı ANAP'lı Kamil Atak, dün Ankara'dan uçakla geldiği Van havaalanında polise teslim oldu. Atak, gıyabi tutuklama kararının vicahiye çevrilmesinden sonra cezaevine konuldu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!