Müdürlere hindi yetiştirme görevi

Güncelleme Tarihi:

Müdürlere hindi yetiştirme görevi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Milli Eğitim Bakanlığı, görevden aldığı bürokratların çoğunun geri dönmek için dava açması üzerine, emekliye ayrılmalarını sağlamak için 28 Nisan’a kadar hiç ilgileri olmayan programlar hazırlamalarını istedi. Hindi yetiştiriciliği, tavşan bakımı, asansör tamiri, simitçilik gibi konulara yönlendirilen bürokratlar da, 3 ay süre talep etti.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı’nda, önemli görevlerde bulunan ancak AKP hükümeti döneminde görevlerinden alınan bürokratları emekliliğe zorlamak için akla hayale gelmedik görevler verilmeye başlandı. Genel müdürlük, genel müdür yardımcılığı, daire başkanlığı, Milli Eğitim müdürlüğü görevlerinde bulunmuş kişilere şimdi hindi yetiştiriciliği, tavşan bakımı, asansör tamiri, traktör bakımı, gemi uçak maketi yapımı için 28 Şubat’a kadar program hazırlamaları istendi.

TAVŞANCI, HİNDİCİ

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce adı Araştırma Planlama Koordinasyon (APK) olan şimdi Strateji Geliştirme Başkanlığı biriminde ’uzman’ olarak görevlendirilen kızaktaki bürokratların çoğunun idare mahkemesine dava açıp eski görevlerine dönmek için başvurması karşısında, bu kişilerin bir an önce emekliye ayrılmalarını sağlamak için ’yıldırma taktiği’ uygulamaya başladı. Uzmanlar önce 5 günlük hizmetiçi eğitim kursuna alındı ve kendilerine program hazırlama konusunda bilgi verildi. Kursun bitiminden sonra kimin hangi konuda program hazırlayacağı belirlendi. Uzmanlar, ilerde sorumlu olmamak için, "Bilmediğimiz konuda program hazırlamamız doğru olmaz. Bunun için örneğin tavşan, hindi bakımı, asansör tamiri, traktör bakımı gibi program konularıyla ilgili araştırma yapmamız gerekiyor. 3 ay süre istiyoruz" diye başvurdular.

16’SI DAVA AÇMIŞ

Görevlendirilen 20 kişiden 16’sının idare mahkemesine eski görevlerine dönüş için dava açtıkları, diğerlerinin ise dava hazırlığında olduğu belirlendi. Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü görevine dönmek için dava açan Öner Güney, yürütmenin durdurulması kararı aldı. Asansör bakımı onarımı ile yaratıcı drama programı hazırlama görevi verilen Güney, "Ben asansöre biner inerim. Ne anlarım bakımından, tamirinden" diye yakındı.

İŞTE VERİLEN GÖREVLER

Bazı uzmanların eski görevleri ve kendilerinden hazırlamalarını istediği ders programları şöyle:

Okul İçi Spor ve İzcilik Dairesi eski Başkanı Osman Kamer: Step kursu-Tekvando, halk oyunları (İzmir yöresi).

Manisa eski Milli Eğitim Müdürü Mustafa Toker: Ağaç bibloculuğu, ağaç işleri, ağaç oymacılığı.

İlköğretim eski Genel Müdür Yardımcısı Şakir Güneş: Likit petrol gazı dağıtıcılığı (pompacılık), lületaşı işlemeciliği, sedef kakmacılığı.

Yükseköğretim eski Genel Müdür Yardımcısı Şadan Özdirik: Berberlik, giyim süsleme, pastacı yetiştirme kursu.

Personel eski Genel Müdür Yardımcısı Şükrü Koç: Traktör bakım, taşçılık, inşaat demirciliği.

Antalya eski Milli Eğitim Müdürü Fevzi Pişkin: Çim alanları ve yer örtücüleri, motor bakım ve onarımı, oto boyacılığı.

Personel Genel Müdür eski Yardımcısı Osman Nuri Ulus: Aşçılık, model uçak ve gemi yapımı.

Personel eski Daire Başkanı Abdullah Sarıoğlan: Bisiklet, motosiklet bakım ve onarımı, simitçilik, kaynakçılık.

APK eski Daire Başkanı Turgut Usta: Oto camcılığı, oto elektriği, oto fren bakım onarımı.

Kahramanmaraş eski Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bolat: Hindi, somon balığı, tavşan yetiştiriciliği.

Bakan eski Danışmanı Adem Güreş: Keçecilik, kumaş onarımcılığı (örücülük), Oltu taşı programları.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!