Müdür Bey'ler artık iffet bekçisi değil

Güncelleme Tarihi:

Müdür Beyler artık iffet bekçisi değil
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 1998 00:00

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, bir yönetmelik değişikliği ile ‘‘öğrenci yurtlarında iffete aykırı davranışta bulunmak fiilini’’ kovulma gerekçesi olmaktan çıkardı.

Bekaret kontrolüne son

Yönetmelik değişikliği ‘Yurdun içinde veya dışında iffete aykırı davranışta bulunmak’ fiiline artık sadece kınama cezası getiriyor. Böylece yurt müdürleri, ‘‘İffet bekçisi’’ olmaktan çıkacak. Kız öğrencilerin polis zoruyla bekaret kontrolünden geçirilmesi uygulaması da tarih olacak.

En yakın yurda kayıt

Milli Eğitim Bakanlığı'nca Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına ilişkin hazırlanan yönetmelik taslağı, YURTKUR Genel Kurulu'nda kabul edildi. Değişiklik doğrultusunda, İstanbul gibi ulaşımı zor olan büyük şehirlerde öğrencilere, okullarına yakın yurtlarda kalabilme olanağı getirildi.

Özel kontenjanlar

Ön lisans eğitimini tamamladıktan sonra lisans eğitimine başlayan adaylar, bir işte çalışmamak koşulu ile yurtta kalabilecek. Şehit ve gazi çocuklarına kontenjan ayrılacak ve bu durumdaki öğrencilerden depozito ile ücret alınmayacak. Yeni yönetmeliğe göre, izinsiz olarak geceyi dışarıda geçiren öğrencilere kademeli olarak ceza verilecek ve üst üste 3 gün yurda gelmeyen öğrenciler, yurttan atılacak.

Diğer atılma gerekçeleri

Yeni yönetmeliğe göre yurttan atılma ve öğrenci kredisinin kesilmesini gerektiren gerekçeler şöyle:

Eylemlere katılmak,

Milli birliği bozucu bayrak ve sembol asmak,

Marşlar söylemek, açlık grevinde bulunmak,

Oturma eylemi yapmak, pankart taşımak, veya asmak,

İdeolojik ve politik amaçlı toplantı, tören düzenlemek,

İdeolojik demeç vermek,

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri, Yasası'na muhalefet.

Yasadışı öğrenci olaylarına katılıp gözaltına alınan ve adli makamlara sevkedilen öğrenciler, ceza almasalar dahi yurttan atılacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!