Mucize kurtuluş

Güncelleme Tarihi:

Mucize kurtuluş
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2002 02:23

Avşa'da deniz bisikletiyle denize açılan 4'ü kardeş 5 kişi, 12 mil (yaklaşık 22 kilometre) uzaklıktaki Karabiga'dan çıktı. Tüm geceyi denizde geçiren ve hayatta kalabilmek için 18 saat mücadele veren biri çocuk 5 kişi, mucize eseri kurtuldu.

BALIKESİR'in Marmara İlçesi Avşa Adası'nda tatil yaparken önceki gün öğle saatlerinde deniz bisikletiyle açıldıktan sonra kaybolan 1'i çocuk beş kişi, 18 saat denizde kaldıktan sonra dün sabaha karşı Çanakkale'nin Karabiga İlçesi'ndeki Çandere Burnu fenerinin bulunduğu bölgede sahile çıktı. 5 kişi daha sonra kendilerini almaya gelen aileleriyle birlikte, kiralanan motora binip Avşa'ya döndü. Erzurumlu olan ve İstanbul'da oturan Naciye-Yaşar Bayrakcı çifti geçen hafta sonu tatillerini geçirmek için çocukları 26 yaşındaki Betül, 24 yaşındaki Burak, 17 yaşındaki Barış, 8 yaşındaki Gözde ve komşularının kızları 24 yaşındaki Melek Saltoğlu ile çok sevdikleri Balıkesir'in Marmara İlçesi Avşa Beldesi'ne geldiler. Yiğitler Mevkii'nde pansiyon kiralayan aile günlerini denize girip, güneş banyosu yaparak geçirmeye başladı. Önceki gün öğle saatlerinde Yiğitler Köyü'nden kiraladıkları deniz bisikleti ile açıldılar. Deniz bisikletine binen Betül, Burak, Barış, Gözde Bayrakcı ve Melek Saltoğlu, ailelerine haber verdikten sonra denize açıldı.

SÜRÜKLENDİLER

Denizin dalgalı olması nedeniyle zor anlar yaşayan 5 kişi, akıntıya kapılınca sürüklenmeye başladı. Dönemeyen Betül, Burak, Barış, Gözde ve Melek'in kaybolduğu, gece pansiyona dönmeyince aileleri tarafından anlaşıldı. Paniğe kapılan Naciye-Yaşar Bayrakcı çifti, jandarmadan yardım istedi. Jandarmanın Erdek İlçesi'nde bulunan Sahil Güvenlik Komutanlığı'na haber vermesi sonucu, kaybolan gençlerin aranmasına hücumbotlarıyla devam edildi. Denizdeki arama çalışmaları, gece boyu devam etti. Sabah kayıpların bulunduğu haberi geldi. Jandarma kayıp kişilerin bulunduğunu önce yakınlarına daha sonra da bunları arayan Tuğrul Ertuğrul'un kaptanlığını yaptığı 'Özgürler Motoru'na heber verdi. Denizde kaybolan ve saatler geçtikçe yakınları için endişelenen Naciye-Yaşar Bayrakcı çifti, büyük sevinç yaşadı.

Avşa’dan açılıp Karabiga sahilinden çıktılar

Bekçi Bayram Ali Can, ölümden dönen maceraperest gençlerin durumunu anlatırken, ‘‘Köpek havlayınca dışarı çıktım. Uzaktan bir genç seslenip terlik ya da ayakkabı istedi. Birkaç çift terlik alıp onlara götürdüm. Ayaklarına taşlar batmış, çok acı çekiyorlardı. Soğuktan titriyorlardı. Buraya getirdim. Kahvaltı yaptık. Telefonla yakınlarına ulaştık. Bir süre sonra da liman başkanlığı ve emniyet müdürlüğünden ekipler gelip çocukları götürdü’’ dedi. Marmara Denizi'ne açılınca, rüzgárın etkisiyle akıntıya kapıldıklarını belirten Burak Bayrakcı, 18 saat kaldıkları denizde yaşadıkları korku ve endişe dolu anları şöyle anlattı: ‘‘Denize açılınca akıntı ve rüzgár nedeniyle dönemeyeceğimize karar verdik. Deniz bisikletini akıntıya bıraktık. Bisiklete deliklerinden bir ara su doldu. Ancak, dengeyi kaybetmedik. Özellikle gece karanlığında korkmadığımızı söyleyemeyiz. Bizi en fazla yüzme bilmeyen küçük kardeşimiz Gözde ve gecenin ilerleyen saatlerinde uyuma korkusu düşündürüyordu. Kendilerini sürekli konuşturdum. Uyumamaları içni herşeyi yaptım. Onlara moral verdim. Geceleyin bizi aramaya çıkan botları gördük. Ancak sesimizi duyuramadık.’’

‘Filinta’ havladı çocuklar kurtuldu

Gece boyunca denizle mücadele eden 1'i çocuk 5 kişi Karabiga-Çendere Feneri arasındaki Büyük Mersin Koyu Mevkii'ne dün saat 05.00 sıralarında çıktılar. 4.5 saat yalınayak yürüyüp, Türk Telekom'a ait radyolink istasyonuna ulaştı. Burada bulunan bekçi köpeği, kurt kırması 'Filinta'nın havlaması üzerine dışarıya çıkan Türk Telekom'un bekçisi 42 yaşındaki Bayram Ali Can, perişan haldeki gençlerle karşılaştı, hemen çay ikram edip ısınmalarını sağladı ve jandarmaya haber verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!