Muazzez şokta

Güncelleme Tarihi:

Muazzez şokta
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1998 00:00

Haberin Devamı

Edirne'de gönderdikleri şampanyayı reddedince ünlü şarkıcı Muazzez Ersoy ve yanındakilere kurşun yağdıranların Tarım Açık Cezaevi'nde yatan iki mahkum olduğu anlaşıldı.

Olaydan sonra firar eden saldırganlardan biri adam öldürmek suçundan mahkum Trabzon Afşin İlçesi nüfusuna kayıtlı 31 yaşındaki Süleyman Aygün. Öteki ise yine adam öldürmekten hükümlü Diyarbakır Ergani İlçesi Kıralar Köyü nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Melih Yıldız. Yıldız'ın 20 yıla, Aygün'ün ise, 6 yıl 4 aya hükümlü olduğu ve iyi halleri nedeniyle zaman zaman cezaevinden çıkıp otelde kaldıkları öğrenildi. Polis saldırganları yakalamak için operasyonlara başladı.

Olay nasıl başladı

Edirne'deki dehşet verici olay şöyle yaşandı: Bir konser için Edirne'de bulunan Muazzez Ersoy, önceki akşam kaldığı Kervansaray Oteli'nin bahçesinde gazetecilerle sohbet ederken, Otelin bahçesinde medya mensuplarıyla yemek yiyen Ersoy, yan masadan gönderilen şampanyayı reddedince, kurşunlara hedef oldu. İki silahlı saldırgan Süleyman Aygün ile Melih Yıldız, Ersoy ve yanındakilere kurşun yağdırdılar.

İki kişi yaralandı

Ancak Ersoy'un basın danışmanı Sertip Gücün ölümü göze alarak kendisine siper etti. Masadaki TGRT kameramanı da Ebubekir Gözüm de saldırganları engellemeye çalıştı. Olayda Muazzez Ersoy yara almadı, basın danışmanı Sertip Gücün ile TGRT kameramanı Ebubekir Gözüm kurşunlara hedef olarak yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, saldırganlar kaçtı.

Otel silah dolu

Kurşunlama olayından sonra otele gelen polis, odalarda yaptığı araştırmalarda, Ersoy'un kaldığı odanın yanındaki odada bir adet otomatik tüfek ve 5-6 odada da çeşitli çaplarda silah buldu. Edirne Cezaevi'nde yatan mahkumların iyi hal bahanesiyle zaman zaman Kervansaray Oteli'nde kaldıkları da ortaya çıktı.

Edirne'de uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Muazzez Ersoy, bütün gece boyunca yaşadığı olayın şokunu üzerinden atamadı. Sanatçı, saldırıya rağmen dün 25 Kasım Stadı'ndaki konserine çıkarak hayranlarıyla buluştu ve olayı hatırlayarak, sık sık gözyaşlarına boğuldu.

Hürriyet muhabiri: Otel cephanelik gibi

Muazzez Ersoy'un saldırıya uğradığı masada Hürriyet muhabiri Demirhan Hararlı da bulunuyordu. Olaydan yara almadan kurtulan Hararlı dehşet anlarını şöyle anlattı: ‘‘Gündüz Muazzez Hanım'ın annesinin köyünü gezdikten sonra Edirne'ye geldik. Otelin bahçesinde 14 kişilik gazeteci ve sanatçı grubuyla sohbet etmeye başladık. Neşe içerisinde gülüp eğlenirken karşı masadaki bir şahıs dikkatimi çekiyordu. Bize doğru sürekli bakıyor ve aralarında bir şeyler konuşuyorlardı. Daha sonra bir telefon geldi telefonda karşı masadaki şahıs Muazzez Ersoy'la görüşmek istediğini söylüyordu. Sanatçının basın danışmanı Sertip

Gücün ‘‘Bu saatte Muazzez Hanım konuşamaz’’ diyerek telefonu kapattı. Daha sonra bu kişiler masaya bir şişe şampanya gönderdi. Muazzez Ersoy, garsona içki içmediklerini belirterek şampanyayı geri gönderdi. Yarım saat geçtikten sonra saldırıya uğradık. Sertip, Muazzez Ersoy'un önüne geçerek onu korumaya çalışırken, TGRT'nin kameramanı Ebubekir de saldırganların üzerine atladı. Bu arada bu iki arkadaşım çeşitli yerlerinden yaralandılar. Belki de şu anda bizlerden birinin ölüm haberini yazıyor olabilirdiniz. Çünkü daha sonra öğrendiğimize göre cephanelik gibi bir otelde konaklamışız’’.

Firari Süleyman Aygün’ün karıştığı kurşunlanma olayında, kendisini Muazzez Ersoy'a siper eden basın danışmanı Sertip Gücün, ayağından yaralandı. Muhabirimiz Demirhan Hararlı, olay yatışır yatışmaz soluğu meslektaşının yanında alarak acısını paylaştı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!