MTV zammı ne kadar oldu? Yeni MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

MTV zammı ne kadar oldu Yeni MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 18:11

MTV zammı ne kadar oldu sorusunun yanıtını merak eden yüz binlerce araç sahibi vatandaş konuyla alakalı araştırmalarını sürdürmeye devam ediyorlar. MTV zam oranları için Bakanlar Kurulu'nda gerçekleşen yeniden değerlendirmenin ardından yüzde 40'dan 25'e çekilme kararı alındı. Peki, MTV zammı ne kadar oldu? Yeni MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Geçtiğimiz aylarda MTV zammı yüzde 40'dan yüzde 25'e çekilmişti. Verilen kararın ardından vatandaşlar MTV hesaplama işleminin nasıl yapılacağını merak etmeye başladılar. İşte detaylar.

MTV ZAM ORANLARI YÜZDE 25'E ÇEKİLDİ

MTV zam oranları için Bakanlar Kurulu'nda gerçekleşen yeniden değerlendirmenin ardından yüzde 40'dan 25'e çekilme kararı alındı. 

Günlerdir merakla beklenen motorlu taşıtlar vergisinde merak edilen oranlar açıklandı. Maliye Bakanlığı yetkilileri verilen önergeyle getirilen yeni sistemi, "Önergeyle 1300 cc ve altı arabalar için yüzde 15 MTV artışı getiriyoruz... 1300 cc üstü içinse yüzde 15 artı 10 puanlık artış öngörüyoruz" dedi.

MTV zammı ne kadar oldu Yeni MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır

Haberin Devamı

MTV HESAPLAMA İŞLEMİ

DİKKAT: Aşağıdaki Motorlu Taşıt Vergi hesaplama ekranı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aittir. Çıkacak olan rakamlar, vergi güncellemesinin henüz yapılmaması nedeniyle güncel olmayan bilgileri içerebilir. 

MOTORLU TAŞIT VERGİSİ HESAPLAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi'ne (MTV) yeni yılda yüzde 25 artış yapılacak. Zammın ardından araç sahiplerinin ödeyeceği MTV tutarı da değişecek. 

ESKİ VERGİ FİYATLANDIRMA TABLOSU

MTV zammı ne kadar oldu Yeni MTV hesaplama işlemi nasıl yapılır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!