MTV Kuşağı'nın Garbo'su

Güncelleme Tarihi:

MTV Kuşağının Garbosu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Ucuz Roman filmiyle ünlenen genç oyuncu Uma Thurman'a Hollywood çevrelerinde takılan isim ‘‘MTV neslinin Greta Garbo’’su. 1.84 boyundaki Uma Thurman, temmuz ayındaç dünyaya getireceği çocuğunun babası Ethan Hawke ile büyük bir aşk yaşıyor. Ethan Hawke ile ‘‘Gattaca'ya Hoşgeldiniz’’ filminin çekimi sırasında tanışan genç yıldızın yeni aşkıyla şimdilik pek evlenmeye niyeti yok. Evlilik konusunda ‘‘Belki çocuğum dünyaya geldikten sonra’’ demekle yetiniyor.

İsveçli manken bir anne ile Amerikalı doğu dinleri profesörü budist bir babanın kızı olarak dünyaya gelen Uma Thurman çocukluğunun büyük bir bölümünü Hindistan'da geçirmiş. Adını Hintli bir tanrıçanın adından alan Uma Thurman, 15 yaşında ailesinin yanından ayrılıp New York'ta sanat kurslarına yazılıyor.

John Malkovich ile birlikte oynadığı ‘‘Tehlikeli İlişkiler’’ filminden sonra Hollywood yapımcılarının dikkatini çeken Uma Thurman peşpeşe çevirdiği ‘‘Baron Munchhausen'in Serüvenleri’’ ‘‘Henry ve June’’ ‘‘Mad Dog and Glory’’ filmlerinden sonra esas şöhreti Ucuz Roman ile yakaladı.

Fransız yönetmen Louis Malle'in ölümünden önce Marlene Dietrich'in yaşamı beyaz perdede canlandırmasını istediği Uma Thurman, hamile kalıp kalmamak konusunda uzun süre bocaladığını söylüyor. ‘‘Bunca vahşet varken çocuk doğurmak neye yarar diye düşünüyordum ancak sonra fikir değiştirdim. Yaşam vermek sizce iyimserliğin en iyi kanıtı değil mi?’’ diye soruyor.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!