MSÜ, yetenek sınavı barajını yükseltti

Güncelleme Tarihi:

MSÜ, yetenek sınavı barajını yükseltti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yetenek sınavıyla öğrenci alan bazı fakültelerin puanlarını yükseltmesi öğrencileri zor durumda bıraktı. Öğrenci Seçme Sınavı'ndan (ÖSS) 105 puan alanları yetenek sınavıyla Güzel Sanatlar Bölümü'ne kabul edeceğini açıklayan Mimar Sinan Üniversitesi Senatosu, ani bir kararla barajı 120 puana çıkardı. Barajın ÖSS sonuçlarının açıklanmasından sonra yükseltilmesi büyük tepki çekti.

İstanbul'da Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde önceki gün başvurular başladı. 28 Ağustos'a kadar sürecek olan başvurulara sadece 120 barajını aşan öğrencilerin alınması barajı aşamayan öğrencileri üzdü.

Fakülteye, Ada Sanat Okulu'nda çizim dersleri alarak hazırlanan öğrencilerden Yusuf Kurt, ‘‘Bu fakülteye hazırlanmak için 10 ay önce Hatay'dan İstanbul'a geldim. Bu süre içinde iyi hazırlandığımı sanıyordum. Ancak fakülte puanı yükseltince ne yapacağımı şaşırdım. Kendimi hep mesleki derslere yönlendirdim. Bu nedenle üniversite sınavına iyi hazırlanamadım. 10 ay boyunca boşuna çaba harcadım’’ dedi.

EMEKLER BOŞA GİTTİ

Şerife Özkan da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi'ne, İstanbul Selçuk Kız Meslek Lisesi Resim Bölümü'nden mezun olduktan sonra hazırlandığını söyledi. Özkan, diğer arkadaşları gibi kursa ayda 40-50 milyon lira verdiklerini belirterek ‘‘Hem paramız gitti, hem de hayalini kurduğumuz bölüme giremedik’’ dedi.

Kursun sahibi Mehmet Güreli ise çizim dersi alan 40'ı aşkın öğrenciden sadece 11 kişinin 120 puan barajını aşamadığını ve bu öğrencilerin çok yetenekli olduklarını belirtti. Geçen yıl da fakültenin böyle bir karar aldığını hatırlatan Güreli, ‘‘Geçen yıl topladığımız dilekçelerle 120'ye çıkarılan barajı 105'e düşürmüştük. Fakat bu yıl Üniversite Senatosu, kararını ÖSS sonrası açıkladı’’ dedi.

Mimar Sinan Üniversitesi yetkilileri ise ‘‘Üniversite Senatosu'nun aldığı kararı ÖSYM bile değiştiremez. Bize kalsa yeteneğine güvenen her öğrenci bu sınavlara katılmalı. Fakat bu saatten sonra karar değişmez’’ dediler.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!