MSÜ sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor - Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ sınav sonuçları için geri sayım devam ediyor - Sonuçlar ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2019 19:13

ÖSYM'nin takvimine göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı 2019-MSÜ sınav sonuçları için kısa bir süre kaldı. 2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecekler. Peki, MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) bünyesinde çalışma hayali kuran gençler, Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavına katılmalarının ardından, sonuç açıklama tarihine odaklandı. 7 Nisan'da tamamlanan sınavın ardından beklemeye koyulan gençler, ÖSYM'den gelecek haberleri bekliyor. Peki, MSÜ sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖSYM'nin sonuç açıklama takvimine göre MSÜ sonuçları 26 Nisan tarihinde erişime açılacak. 2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebilecekler.

MSÜ TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Askeri okul tercihlerini 29 Nisan ile 17 Mayıs tarihleri arasında erişime açacak olan Milli Savunma Bakanlığı, bu aşamada tercihlerini gerçekleştirmeyen vatandaşların ikinci aşamaya çağrılmayacağını aktardı.

Haberin Devamı

SINAV SONRASI TERCİH SÜRECİ

2019-MSÜ sınav sonuçları açıklandıktan sonra adaylar öncelik sırasına göre okul tercihlerini ve ikinci seçim aşamalarına katılacakları tarihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirleyebileceklerdir.

2019-MSÜ’ye katılan adayların Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini 29 Nisan 2019 - 17 Mayıs 2019 tarihleri arasında https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresine girerek yapmaları gerekmektedir. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, 2’nci Seçim Aşamalarına çağrılmayacaktır.

Adaylar Harp Okulları için;

- Kara Harp Okulu (KHO),

- Deniz Harp Okulu (DHO),

- Hava Harp Okulu (HHO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Harp Okulunda eğitim alacaktır.)

Astsubay Meslek Yüksekokulları için;

- Kara Astsubay Meslek Yüksekokulu (Kara Asb.MYO),

- Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulu (Deniz Asb.MYO),

- Hava Astsubay Meslek Yüksekokulu (Hava Asb.MYO),

- Sahil Güvenlik (Deniz Astsubay Meslek Yüksekokulunda eğitim görecektir.)

- Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu (Bando Asb.MYO),(Bu okulu işaretleyecek adaylar müzik yetenek sınavına girecektir. 23ncü sayfa “f.” maddesindeki şartları sağlamayan adayların tercih etmemesi gerekmektedir.) tercihi yapabilecektir.

BAKMADAN GEÇME!