MSÜ sınav soruları ne zaman açıklanacak? İşte 2018 MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih

Güncelleme Tarihi:

MSÜ sınav soruları ne zaman açıklanacak İşte 2018 MSÜ sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2018 09:44

2018 MSÜ sınavı tüm ülke genelinde yapıldı. Milli Savunma Üniversitesi'ne giriş yapmak isteyen adayların katıldığı sınav sonrası gözler ÖSYM'ye çevrildi. Sınava giren adaylar, sınav esnasında yanıtladıkları soruların cevapları ile birlikte ÖSYM tarafından açıklanıp açıklanmadığını sorguluyor. Adaylar ayrıca sınav sonuçlarının ne zaman belli olacağını merak ediyor. Peki, MSÜ 208 sınav soruları ve cevapları açıklandı mı? 2018 MSÜ sınavının sonuçları ne zaman belli olacak?

Haberin Devamı

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı bugün saat saat 10.15'te yapıldı. Sınav heyecanını atlatan adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor. Adaylar ayrıca bugün girdikleri sınavda kendilerine yöneltilen soruları ve bu soruların doğru cevaplarını sorgulamaya başladı. Peki 2018 MSÜ sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2018 MSÜ sınav soruları açıklandı mı?

18 Mart 2018 tarihinde yapılan Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavına saat 10.15’te başladı. ÖSYM'nin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yapılan duyuruda, 18 Mart Pazar günü yapılan 2018-MSÜ adaylarına yönelik hatırlatma yapıldı. Yapılan duyuruda saat 10:00’dan sonra adayların sınav binalarına alınmayacağı hatırlatıldı.  Toplamda 120 soru için adaylara 135 dakika süre tanınacak. Sınav saat 10,15'i gösterdiğinde başladı ve 12,30'da sona erdi.

Haberin Devamı

MSÜ SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM tarafından 18 Mart'ta Türkiye genelinde gerçekleştirilen 2018 MSÜ sınavı tamamlandı. Adayların merakla beklediği sınav sonuçları ise 12 Nisan'da açıklanacak.

Adaylar sınav sonuçlarını; T.C. Kimlik Numarası ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra sonuçlar açıklanacaktır.

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN YAYIMLANACAK?

Sınav soruları ve cevapları için bekleyiş, sınavın gerçekleşmesinin ardından başladı. Sınavda neleri cevapladıkları soruların doğru ya da yanlış olup olmadığını görmek isteyen gençler, ÖSYM'nin yayımlayacağı sınav soruları ve cevaplarına kilitlendi. Sınavın ilk kez yapılması nedeniyle soru ve cevapların ne zaman yayımlanacağı hakkında net bir bilgi yer almıyor. 

SINAVIN SONUÇLARI NASIL DEĞERLENDİRİLECEK?

Adaylar, soruların cevaplarını optik okumaya elverişli cevap kâğıtlarına işaretleyecekler, cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir.

Cevaplar, her alt test için ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır. Adayların, alt testlerin her biri için birer standart puanı hesaplanacaktır. Standart puanların hesaplanmasında şu yol izlenecektir:

- Her adayın, testlere verdiği doğru ve yanlış cevapların sayısı belirlenecektir. Doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak adayın ilgili alt testten almış olduğu ham puan bulunacaktır.

- Tüm adayların ilgili testten aldıkları ham puanlar kullanılarak o testin ortalama ve standart sapması bulunacaktır. Bu ortalama ve standart sapma kullanılarak tüm adaylar için ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlar hesaplanacaktır.

- Hesaplanan standart puanlar ve aşağıdaki Tablo’daki ağırlıklar kullanılarak adayların ağırlıklı puanları hesaplanacaktır. Ağırlıklı puanlarının hesaplanabilmesi için adayların Temel Matematik ve Türkçe testlerinin her birinden en az 0,5 veya daha fazla ham puan almış olmaları gerekir. Yalnızca bu koşulları sağlayan adaylar için ağırlıklı puanlar hesaplanacaktır.

Haberin Devamı

- Ağırlıklı puanlar kendi içinde en küçüğü 100, en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek adayların MSÜ-SAYISAL (SA), MSÜ-EŞİT AĞIRLIK (EA), MSÜ-SÖZEL (SÖ), MSÜ-GENEL (GN) puanları oluşturulacaktır.

KAÇ SORU SORULUYOR?

Adaylar için, Türkçe’den 40, Sosyal Bilimler (Tarihten 5 soru, Coğrafyadan 5 soru, Felsefeden 5 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi veya ilave Felsefe Sorularından 5 soru) olmak üzere 20 soru, Temel Matematik’ten 40 soru, Fen Bilimleri (Fizikten 7, Kimyadan 7 ve Biyolojiden 6 soru) olmak üzere toplam 20 soru sorulacağı açıklanmıştır.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!