MSÜ 2019 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ 2019 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2019 14:21

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (2019-MSÜ) 17 Nisan’da, tercih süreci ise 17 Mayıs 2019 tarihinde tamamlandı. Tercih süresinin üzerinden günler geçmesi nedeniyle sonuç beklentileri hız kazandı. Peki, MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

MSÜ tercihleri bu yıl 29 Nisan- 17 Mayıs tarihleri arasında alındı. Sınav heyecanı ve tercih telaşını geride bırakan adaylar şimdi merakla “MSÜ tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?” sorusuna yanıt arıyor.

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) tercih sonuçları hakkında Üniversite'den ve Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan bir açıklama yok. Bir önceki yıl 24 Nisan - 11 Mayıs arası alınan tercihlerin sonuçları 21 Haziran'da açıklanmıştı. Geçen yıl baz alındığında 2019 MSÜ tercih sonuçlarının 28 Haziran'da açıklanması bekleniyor.

2’NCİ SEÇİM AŞAMALARININ DEĞERLENDİRMESİ VE SONUÇLARIN İLANI

Adaylar tercih ettiği okullara Aday Değerlendirme Puanına göre tercih öncelikleri dikkate alınarak yerleştirilecektir. Aday Değerlendirme Puanı;

a) Üniversite Sınavı Puanı: Harp Okulları için 2019-YKS (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş), Astsubay Meslek Yüksekokulları için 2019-TYT (Orta Öğretim Başarı Puanı Eklenmemiş) puanı,

b) Fiziki Yeterlilik Testi Puanı,

c) Müzik Yeteneği ve Müzik Bilgisi Seviye Tespit Sınavı Puanı (Sadece Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Adayları için),
ç) Mülakat Puanından oluşmaktadır.

Aday Değerlendirme Puanlarına göre değerlendirilerek kontenjana giren ve sevk edildikleri hastanelerden “Sağlık Muayenesi” bölümünde belirtilen olumlu sağlık raporunu alan adayların kayıt işlemleri yapılacaktır. Kayıtlar ilgili okullarda yapılacak olup, adaylar İntibak Eğitimini müteakip eğitim ve öğretime başlayacaklardır. Kesin kayıt için adaylardan istenecek belgeler 2’nci seçim aşaması sonuçlarının açıklandığı tarihte https://personeltemin.msb.gov.tr adresinde ilan edilecektir.

Haberin Devamı

2019 MSÜ KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!