MSÜ 2019 sınavı ne zaman? Sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

Güncelleme Tarihi:

MSÜ 2019 sınavı ne zaman Sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2019 16:10

Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) 2019 sınav tarihi için geri sayım devam ediyor. Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için 2019-MSÜ'ye katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak gerekiyor. Peki, MSÜ ne zaman yapılacak, sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

Haberin Devamı

ÖSYM'nin düzenleyeceği Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı için sayılı gün kaldı. ÖSYM'nin sosyal medya hesaplarından 2019-2020 eğitim-öğretim yılında Milli Savunma Üniversitesince ikinci seçim aşamalarına çağrılacak askeri öğrenci adaylarını tespit etmek amacıyla yapılan MSÜ, nisan ayında gerçekleşecek. Sınav giriş belgesi eksik olan adaylar sınava alınmayacak. Peki, MSÜ 2019 sınavı tam olarak ne zaman yapılacak? Sınav giriş belgesi nasıl görüntülenir?

SINAV TARİHİ

ÖSYM takvimine göre, MSÜ sınavı 7 Nisan tarihinde uygulanacak. Sınava katılacak adaylara Türkçe testinden 40, temel matematik testinden 40, sosyal bilimler testinden 20 ve fen bilimleri testinden 20 olmak üzere toplam 120 soru yöneltilecek. Adaylara sınavda 135 dakika süre verilecek. Sınav sonuçları, yalnızca sınavın yapıldığı yıl için geçerli olacak.

Haberin Devamı

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için 2019-MSÜ'ye katılmış ve bu sınavdan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek olan çağrı taban puanı almış olmak gerekiyor. 2019-MSÜ'ye katılacak adayların, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokulları tercihlerini, 29 Nisan-17 Mayıs'ta "https://www.personeltemin.msb.gov.tr" internet adresine girerek yapmaları gerekiyor. Belirtilen süre içerisinde internet sitesi üzerinden tercihini yapmayan adaylar, ikinci seçim aşamalarına çağrılmayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!