’MP3-çalar’dan müzik seti yaratın

Güncelleme Tarihi:

’MP3-çalar’dan müzik seti yaratın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2006 00:00

Bayağı uğraştınız ama sonunda tüm müzik arşivinizi iPod’unuza aktardınız. Artık evdeki müzik setine el sürmek bile istemiyorsunuz. İyi güzel de, favori grubunuzun en son albümünü salonu dolduran misafirlere nasıl dinleteceksiniz? İşte bu noktada imdadınıza iPod ve diğer MP3 çalarlara uygun aksesuarlar yetişiyorlar.

Ufak ama güçlü: Yamaha NX-A01

Avucumuzun içine sığacak kadar bir hoparlörden bu kadar yüksek kaliteli ses alabileceğimizi hiç beklemezdik doğrusu. Kenarları yaklaşık 9 santimlik bir küpten ibaret olan Yamaha NX-A01, Yamaha’nın müzik sistemleri konusundaki uzmanlığını gayet güzel temsil ediyor. iPod ya da diğer MP3 çalarlarla kullanılabilen ürün, üzerindeki tek bir düğmecikle kontrol ediliyor. Yamaha, ürüne bas sesleri arttırmak için özel bir teknoloji de uygulamış. Ürünün kabini üzerinde, dışa doğru esneyerek bas sesleri güçlendiren çok ilginç bir bölüm bulunmakta.

Yaklaşık fiyatı 199 YTL

Oturma odasına: Logitech mm50

Logitech, iPod aksesuarları konusunda ilk adımları atan firmalardan biri. Firmanın şık tasarımıyla her yere uyum sağlayan modellerinden mm50, müzik setinizi rafa kaldırmaya aday. Logitech mm50’de toplam 4 adet hoparlör bulunuyor. Hoparlörler yeni yaygınlaşan neodymium tipi miknatıslara sahip. Kablosuz uzaktan kumandasıyla yönetilen mm50 fişe takıldığında kendisi şarj olurken üzerine bağlı iPod’u da şarj edebiliyor. Ürün, iPod nano, mini ve diğer iPod modellerini destekliyor. mm50 ile birlikte özel taşıma çantası da sunuluyor. mm50, iPod’unuzun rengine uyum sağlaması için siyah ve beyaz renk seçenekleriyle sunulmakta.

Yaklaşık fiyatı 300 YTL

PSP’ye de destek var: Asahi SP-168

Asahi’nin sevimli bir uçan daireyi andıran ürünü Asahi SP-168 sadece iPod değil, başka bir çok araçla kullanılabilecek kadar yetenekli. Çıkış gücü 2 x 5 Watt olarak belirtilmiş olan stereo ürün, cep telefonuna bağlandığında telekonferans olanağı da sağlıyor. Asahi SP-168, beraberinde verilen özel adaptör parçasıyla çoğu cep telefonu modelini, Sony PSP’yi ve MP3 çalarları şarj da edebiliyor. USB’den şarj olan cihazlar için de şarj desteği bulunmakta. iPod ile sorunsuzca uyum sağlayan Asahi, Sony PSP’den film izlemeyi seven kullanıcıları için aynı zamanda şık bir stand görevi de üstleniyor.

Yaklaşık fiyatı 90 YTL

Kaliteli ses için: JBL On Time

Ses kalitesi tutkunlarının yakından tanıdıkları bir marka olajn JBL, On Time isimli ürünüyle iPod severlerin yüksek sadakatli ses taleplerini karşılıyor. Kendine özgü, çekici bir tasarıma sahip olan On Time, tüm iPod modellerini üzerindeki özel yuvaya kabul edebiliyor. iPod dışındaki MP3 çalar ve benzer araçlar için ayrı bir bağlantı da bulunmakta. JBL’in yüksek düzey ses ürünlerinden elde ettiği teknoloji ve deneyimleri aktardığı ürün sadece bir hoparlör olarak kalmıyor, radyo ve saat işlevlerini de içeriyor. Ürünün bir diğer özelliği, kendi içindeki şarj edilebilir pil sayesinde elektriğe bağlı olmasa bile iPod’unuzu şarj edebilmesi.

Yaklaşık fiyatı 580 YTL

Ödüllü tasarım: Creative TravelSound

Creative’in TravelSound 400 ses sistemi, tasarım dünyasının Oscar’ı kabul edilen Reddot ödülüne sahip olmasıyla övünüyor. Hoparlörün 180 derece dönebilen orta bölümü hem sesi yönlendirebilmenizi sağlıyor, hem de cihazı taşıyacağınız zaman koruma oluşturuyor. Dijital bir amfi içeren ürünü dilerseniz pille, dilerseniz adaptörle kullanabiliyorsunuz. iPod ve Creative’in MP3 çalarlarlarına uyumlu olan TravelSound 400, her kanal için 2 Watt ses gücüne sahip. Cihaz, 4 kalem pille 35 saat müzik keyfi yaşatabiliyor.

Yaklaşık fiyatı 129 YTL
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!