Mozaik sözü psikolojimizi kötü etkiliyor

Güncelleme Tarihi:

Mozaik sözü psikolojimizi kötü etkiliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2002 01:38

Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, ‘çok renklilik’, ‘çok seslilik’ ve ‘mozaik’ gibi söylemlerle toplumda kültürel farklılaşma yaratılmak istendiğini söyledi.

Org. Tolon, ‘‘Etnik kimlikler ve sözde azınlık hakları ön plana çıkartılarak toplumumuz, psiko-sosyal etkilere maruz bırakılmaktadır.’’ dedi.

Org. Tolon, Maltepe Askeri Lisesi'nin kuruluşunun 74. ve yeniden açılışının 19. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende bir konuşma yaptı.

Son yıllar içinde bulunduğumuz coğrafyadan kaynaklanan ve geçmişten gelen bazı sıkıntılar nedeniyle, Türkiye'nin ‘‘zorlu bir dönemden’’ geçtiğini belirten Ege Ordu Komutanı Orgeneral Hurşit Tolon, halen ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizin kısmen kontrol altına alındığını söyledi. Org. Tolon, şunları söyledi:

HEDEF DİRENCİ ZAYIFLATMAK

‘‘Türkiye'nin ekonomik yapısının oldukça zayıflaması, sosyo-ekonomik dengelerin bozulmasına ve giderek halkımızın önceki dönemlere nazaran, daha da yoksullaşmasına neden olmaktadır. Diğer taraftan, bunların yarattığı parametrelere bağlı olarak da, bağımsızlığımızın dayanağı olan ulusal direnç noktaları zayıflatılarak, kültürel değerlerimizin yozlaştırılması ve
‘çok renklilik', ‘çok seslilik' ve ‘mozaik' gibi söylemlerle kültürel farklılaşma yaratılması gayretleri ile etnik kimlikler ve sözde azınlık hakları ön plana çıkartılarak toplumumuz, psiko-sosyal etkilere maruz bırakılmaktadır.’’

TSK’YA KARŞI KAMPANYA

İrticai çevreler tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı olumsuz bir propagandanın yürütüldüğüne işaret eden Org. Tolon, ‘‘Bundan da halkımızın, TSK’ya olan güven duygusunun sarsılması amaçlanmaktadır’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!