Moskova'da yaşayan Türk'ün doğumgününde yat faciası

Güncelleme Tarihi:

Moskovada yaşayan Türkün doğumgününde yat faciası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2011 00:00

Dün gece saat 01.00 sıralarında Moskova Nehri’nde, Nevzat Vaiz adlı Türk’ün doğumgününün kutlandığı ‘Lastoçka (Kırlangıç)’ isimli özel yat, rıhtımda demirli mavnaya çarptı. Birkaç dakikada sulara gömülen yattaki 16 misafirden 9’u boğuldu.

Haberin Devamı

RUSYA’nın başkenti Moskova’da dün gece şehrin ortasından geçen Moskova nehrinde tekne faciası yaşandı. İçi turist dolu yat, kaptanın aşırı sürat yapması sonucunda gecenin karanlığında rıhtımda duran bir mavnaya çarptı. Gece 01.00’de meydana gelen kazadan hemen sonra “Lastoçka” (kırlangıç) adlı yat, 16 yolcusuyla sulara gömüldü. Kazada 9 kişi can verirken, teknede bulunan Kemal Torba (27) ve doğumgünü kutlanan Nevzat Vaiz (31) adlı iki Türk vatandaşı ölümden döndü.  Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği, iki Türk vatandaşının, teknenin arka kısmında bulundukları için çarpma anında suya düşerek kurtulduklarını açıkladı. Görgü tanıklarına göre 10 milin üzerinde hız yapan 14 metre uzunluğundaki yat, tam ortasından çarptığı mavnanın altına girdi. 7 yolcunun cesedi hemen bulunurken, iki ceset dün nehirden çıkarıldı.

Haberin Devamı

Aynı kaptan 3. kaza

MOSKOVA’nın göbeğinde, denetim ve kontrollerin en sıkı olduğu bölgede meydana gelen nehir kazasında 9 kişinin hayatını kaybetmesi yönetimi harekete geçirdi.  Moskova Nehri’nde gezi turları ikinci bir emre kadar yasaklanırken, sıkı teftiş başlatıldı. Bir doğumgünü partisi için kiralandığı saatlerde kaza yapan “Lastoçka” yatı kaptanın bir yıl içinde üç defa yine aşırı sürat yüzünden ceza yediği de ortaya çıktı. Daha iki hafta önce yine Rusya’nın Tataristan özerk cumhuriyetinde Volga nehrinde batan “Bulgaria” yolcu gemisi 120 kişiye mezar olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!