Moon Tarikatı üyeleri bebekleri değiştiriyor

Güncelleme Tarihi:

Moon Tarikatı üyeleri bebekleri değiştiriyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2002 01:48

Bu inanılmaz iddia, Bayram Keten adlı bir yazara ait, Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve sadece 1000 adet basılan "Ay Çarpması Ayinleri" isimli kitapta yer aldı.

Moon Tarikatı’nın hastanelere sızarak, bebekleri değiştirdiği iddiası, önceki akşam Ceviz Kabuğu’na gönderilen bir faksla gündeme geldi. Bu iddia ‘Ay çarpması ayinleri’ adlı kitapta da doğrulanıyordu.

Ankara'da geçen ay Sheraton Otel'de düzenlediği toplantıyla gündeme gelen Moon tarikatının, Türkiye'de çeşitli doğumevi ve hastanelere sızarak, bebekleri değiştirdiği iddiası ortalığı karıştırdı.

Bu iddia, önceki gece televizyonda canlı yayınlanan 'Ceviz Kabuğu' programında gündeme geldi. Programın hazırlayıcısı Hulki Cevizoğlu, kendisine bir faks gönderildiğini ve Moon tarikatı mensuplarının, insan soyunun karışması için Türkiye'de de yeni doğan bebekleri değiştirdiklerini ileri sürdüğünü belirtti. Faksta yer alan bilgiye göre, Bayram Keten isimli bir yazar, bunu ‘‘Ay çarpması ayinleri’’ isimli kitabında itiraf etmişti.

'Ceviz Kabuğu' programına konuk olarak katılan Ondokuzmayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Zümrüt, Moon Tarikatı'nın böyle eylemler düşünmüş olabileceğini söyledi. Bugüne kadar bebek değiştiren bir tarikat mensubunun yakalandığının duyulmadığını söyleyen Prof. Dr. Zümrüt, ‘‘Yakalanmamaları, yapmayacakları anlamına gelmez. Herkes dikkatli olmalı’’ dedi.

Prof. Dr. Osman Zümrüt, hastanelerde sık sık bebeklerin karıştığı haberleriyle karşılaşıldığını anlattı: ‘‘Bunları benim bildiğim kadarıyla Satanistler yapıyor. Ama Moon Tahrikatı üyeleri yapmaz da demiyorum. Satanistler, şeytana itaat edebilmlek için karmaşa olmasını ister.’’

Bayram Keten, 1996 yılında Yapı Kredi Yayınları'ndan çıkan ve sadece 1000 adet basılan ‘‘Ay çarpması ayinleri’’ isimli kitabında, şöyle yazıyor:

‘‘Tarikatımızın amaçlarından biri, her kadın-doğum hastanesine tarikatımızdan birini yerleştirip, çocukların anne babalarını karıştırıp, soy takibini engellemek. Tarikatımızın yeterince inananı olunca hangi hastanelerde ne kadar çocuğun anne ve babasının değiştirildiğini açıklayacağız.’’

Tarikata girmek isteyenler için bir hastanenin ankesörlü telefon numarasını da yayınlayan Keten, tarikatın tören alanının da Öküz Yaylası'nın üstündeki dağ tepelerinin arasında bulunan bir ova olduğunu vurguluyor.

Moon’un dini imanı para

Moon Tarikatı, Koreli rahip Sun Myun-Moon tarafından kuruldu. Kore'de 15 yaşındayken Hazreti İsa ile konuştuğunu ve onun misyonunu tamamlamak için yola çıktığını söyleyen Rahip Moon, şeytanların işgal ettiği ABD'yi kurtarmak için Tanrı tarafından gönderildiğini iddia ediyor.

Tarikattan ayrılan eski müritlerin anlattığına göre, Moon bir çeşit diktatör. Müritlerin ailelerini görmesine izin verilmiyor ve tarikata bol paralı yeni müritler kazandırmaları için baskı yapılıyor.

Birçok finans kuruluşunun sahibi olan Moon tarikatı, Washington Times ve United Press International (UPI) gibi iki büyük medya organına da sahip. Birleştirme Kilisesi milyarlarca dolarlık bir imparatorluğa hükmediyor. Moon'un fabrikaları ve yüzlerce iş yeri var. ABD'de de bir üniversitesi bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!