Modern erkeğin 7 tipi

Güncelleme Tarihi:

Modern erkeğin 7 tipi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2013 16:26

Bir erkek giyim firmasının 1500 kişi üzerinde gerçekleştirdiği araştırmada, modern erkeklerin 7 farklı vücut tipinden birine sahip olduğunu ortaya çıktı. Buna göre her erkek armut, salatalık, domates, tuğla, mısır cipsi, fasulye ya da kardan adam vücut tipinden birine sahip.

Haberin Devamı

Yeni çizelgeye göre ince ancak hafif göbekli erkekler armut, genel olarak tombul erkekler domates, tüm vücutları kalın olan ancak kilolu olmayan erkekler tuğla, kalçaları küçük omuzları geniş erkekler mısır cipsi, vücutlarında hiç yağ bulunmayanlar yapılı, sporcu erkekler salatalık, aşırı zayıflar fasulye ve göğüs ile karın bölgesinde oldukça kilolu olanlar da kardan adam vücut tipine sahip.

Yapılan araştırma erkeklerin yüzde 49’unun armut tipi vücuda sahip olduğunu gösterdi.

Yüzde 46’sının salatalık tipi bir vücutları olmasının hayalini kurduğu ancak sadece yüzde 15’inin bunu başarabildiği de ortaya çıktı.

Tuğla tipi vücuda sahip olanlar yüzde 9’da kalırken, diğer vücut tiplerinin tamamı yüzde 5’in altında kaldı.

Araştırmaya katılan erkekler geçen yıllarla birlikte vücut şekillerinin de değiştiğini belirtti.

Haberin Devamı

Katılımcıların 28 yaşındayken kendilerini fiziksel görünümlerinin doruk noktasında hissettikleri de belirtildi.

Araştırmaya katılanların dörtte üçü şu anki vücut tiplerinden memnun olmadığını söylerken, Leeds Metropolitan Üniversitesi’nden Psikolog Brendan Gough, “Modern erkek eski nesillere kıyasla görünümüne ve vücudunun çekiciliğine çok daha fazla önem veriyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!