Mobilya alana psikolojik destek

Güncelleme Tarihi:

Mobilya alana psikolojik destek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2007 00:00

Mobilya sektöründe faaliyet gösteren ve 0-24 yaş arası bebek, çocuk ve genç odası üren Çilek Mobilya, ürünlerinden alan ailelere çocuklarıyla ilgili psikolojik destek hizmeti sunmaya başladı.

Çilek A.Ş. Pazarlama Müdürü Erkan Aydın, Çilek’in "Danışman Psikolog" hizmetiyle ilgili yaptığı açıklamada, Çilek A.Ş. olarak, ailelere yönelik çocuk psikolojisi desteği vermek amacıyla Uzman Psikolog Alanur Özalp ile başlattığı işbirliği hakkında bilgi verdi. Uzman psikologların, Çilek’in tasarım ekibine ürün tasarımları konusunda destek vermesinin de bu işbirliğinin bir ayağını oluşturduğuna işaret eden Aydın, proje kapsamında tasarımcıların, çocuk psikolojisi, ihtiyaçları ve çocukların sağlıklı gelişimlerinde odalarının önemi konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

YATAK AYIRMA: Çilek’in başlattığı hizmet kapsamında görev yapan Uzman Psikolog Alanur Özalp ise, ilk başta gençlere yönelik olarak düşünülen hizmetin, Çilek’in müşteri yelpazesinin genişlemesine paralel bir şekilde 0-24 yaş arasında bebek, çocuk ve ergen psikolojisi destek, bilgi, yardım, sorun, çözüm hattı haline getirildiğini anlattı. Anne ve babaların yanı sıra çocukların kendilerinin de bu hattan destek alabildiklerini, arayanların yüzde 20-25’ini çocukların oluşturduğunu dile getiren Özalp, telefon, e-posta, kısa mesaj ve internette canlı sohbet aracılığıyla destek verdiklerini ifade ederek, okullar açıldıktan sonra, her ay bir okulu gezerek, ailelerin çocuk psikolojisi hakkındaki sorularını yanıtlamayı planladıklarını söyledi. Destek verdikleri ailelerin büyük kısmının, 2-14 yaş arası çocuklarının, kendi yatak odalarında yatmalarından şikayetçi olduğunu dile getiren Özalp, bu şikayetin yanı sıra çocuklarda tırnak yeme, parmak emme, iştahsızlık gibi sorunların da ebeveynler tarafından kendisine iletildiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!