Mobil Hürriyetim’den ‘Deprem Bilgi Hattı’

Güncelleme Tarihi:

Mobil Hürriyetim’den ‘Deprem Bilgi Hattı’
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2001 18:08

Haberin Devamı

Mobil Hürriyetim,  Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ile Mobil Deprem Bilgi Hattı’nı hizmete soktu. Servis kapsamında, Türkiye’de meydana gelen “belli büyüklüğün” üzerindeki bütün depremlerin, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Sismoloji Laboratuvarı tarafından yapılan hızlı çözümleri değerlendirilerek, sonuçlar abonelerin cep telefonlarına kısa mesaj (SMS) olarak anında iletiliyor.

Kurulan sistem bir deprem öncesi uyarı sistemi değil. Ancak olası bir büyük deprem öncesinde sıklıkla meydana gelebilecek yer hareketleri hakkında güvenilir bir kaynak niteliği taşıyor. Yer hareketleri konusundaki bilgileri sürekli takip etmek, depreme hazırlıklı olmak açısından büyük önem taşıyor.

Mobil Deprem Bilgi Hattı depreme karşı daha dikkatli olunması gereken özel durumlarda kimi zaman hayati önem taşıyan acil uyarı ve mesajların geniş bir kitleye en kısa zamanda ve güvenli bir yoldan iletilmesini de sağlayacak. Herkesin en doğru ve güvenilir kaynaktan bilgilenmesi sonucunda halk arasında yayılan asılsız söylenti ve gereksiz panik hareketlerinin de önüne geçebilecek.

Haberin Devamı

Mobil Deprem Bilgi Hattı’ndan her marka ve modelden tüm cep telefonları yararlanabiliyor. Servisten faydalanabilmek için www.hurriyetim.com.tr/mobil internet adresine girerek kayıt olmak ve kontür satın almak gerekiyor. Mobil Deprem Bilgi Hattı aboneleri ayrıca Mobil Hürriyetim’in sunmakta olduğu tüm diğer haber ve bilgi iletim hizmetlerinden de faydalanabiliyorlar. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!