Mobil AMD Turion 64 X2 tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Mobil AMD Turion 64 X2 tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2006 10:57

AMD yaptığı bir açıklamayla, ince ve hafif dizüstü bilgisayarlar için ilk ve tek 64 bit çift çekirdekli işlemci ailesi olan Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisini tanıttı. Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi, kullanıcıların yoğun dijital ortam uygulamalarını bile kullanırken olağanüstü performans elde etmesini sağlayarak ve pil ömrünü uzatarak hareketli yaşam tarzıyla bütünleşiyor.

Haberin Devamı

AMD, açık standartlı bir yaklaşım benimseyerek grafik ve kablosuz bağlantının endüstri liderleriyle işbirliğine gidip OEM müşterilerinin standart seçeneklerden sıyrılıp gerçekten zengin özellikli dizüstü bilgisayarlar alabilmesine olanak sağlıyor. Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi tabanlı dizüstü bilgisayarlar, bilgisayar kullanımının görsel açıdan da muhteşem olması ve ister işyerinde ister evde kesintisiz bağlantıdan yararlanılabilmesi için üstün grafik ve kablosuz bağlantı çözümleri sunacak.

Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi, AMD Opteron ve AMD Athlon 64 X2 işlemcilerinde yer alan ödüllü Direct Connect Mimarisinden yararlanarak çekirdekler, bellek ve G/Ç aygıtları arasında hızlı bağlantılar yoluyla sistem performansını artırıyor. Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisinin diğer zengin özellikleriyse şöyle:

Haberin Devamı

- Enerji tüketimini azaltarak pil ömrünü uzatan çift çekirdekli enerji yönetimi
- AMD Digital Media Xpress ile daha hızlı görüntü işleme, ses ve film kodlama ve çözme, 3B grafik dönüştürme
- AMD Sanallaştırma teknolojisiyle sanal ortamlarda daha yüksek performans, güvenilirlik ve güvenlik

Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisine sahip dizüstü bilgisayarlar, içinde bulunduÄŸumuz üç aylık dönemde perakende satış maÄŸazalarında ve ticari dağıtım kanallarında kullanıcılara sunulacak. Acer, BenQ, Founder, Fujitsu Siemens, Gateway, HP, MSI, NEC, Packard Bell ve TongFang’in bu iÅŸlemciye yer vermesi bekleniyor. Â

AMD, açık platformlu yaklaşımında bir adım daha ileri giderek, açık endüstri standardı teknolojilerde taşınabilir referans tasarımlar geliştirmek üzere ATI Technologies Inc. ve NVIDIA Corporation ile işbirliği yaptı.  Bu referans tasarımlar, AMD’nin ve ortaklarının teknolojilerine dayalı dizüstü bilgisayarlarda doğru uygulamaları içeriyor. Referans tasarımlar AMD müşterilerinin piyasaya daha hızlı açılmasına ve platform geliştirme maliyetlerini düşürmesine olanak sağlıyor.

Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi, Microsoft Windows Vista 64 bit işletim sistemini çalıştırabilecek tek taşınabilir işlemci teknolojisi. AMD, bu yeni işletim sisteminin destekleyecek önemli donanım bileşenlerini belirlemek için Microsoft ile yakın temasta bulunmakta. Mobil AMD Turion 64 X2 teknolojisi, çoklu ortam uygulamaları, oyunlar ve güvenliğin yanı sıra, taşınabilir işistasyonları için de mükemmel bir çözümdür ve kullanıcıların 32 ve 64 bit işistasyonu uygulamalarından en iyi performansı almalarını sağlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!