Mısır uçağı kaçırılmak istendi

Güncelleme Tarihi:

Mısır uçağı kaçırılmak istendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 23:12

Mısır Havayolları'na ait yolcu uçağı havadayken Sudanlı bir hava korsanı tarafından plastik bıçakla kaçırmak istendi.

Mısır havayolları'na ait İstanbul-Kahire seferini yapan yolcu uçağı, kalkışından yaklaşık bir saat sonra Akdeniz semalarında, Sudanlı hava korsanı tarafından yemek bıçağıyla kaçırılmak istendi. Korsanın etkisiz hale getirildiği ve uçağın Kahire Havaalanı'na indiği bildirildi.

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, saat 20.35 sıralarında 87 yolcu, iki bebek ve 7 mürettabatı ile havalanan MS 736 sefer sayılı Boing 736-800 tipi uçak, Akdeniz semalarında elinde yemek bıçağı bulunan Sudanlı hava korsanı tarafından kaçırılmak istendi. Mısır Hava Yolları'ndan alınan bilgiye göre, korsan uçaktaki güvenlik görevlisi tarafından etkisiz hale getirildi ve uçağın saat 22.52'de Kahire Havaalanı'na inmesi sağlandı. Hava korsanı, polise teslim edilirken, yolcuların havalimanındaki emniyet birimlerince ifadeleri alındı.

Devlet Hava Meydanları (DHM) yetkilileri ise uçağın Türk hava sahası dışında kaçırılmak istendiğini belirterek, kaçırılma durumlarında gönderilen 'hijakc' sinyalinin kendilerine ulaşmadığını söylediler. Ayrıca yetkililer uçakta yemek için plastik bıçak dağıtıldığını, metal bıçakların sadece buiness class yolcularına verildiğini belirttiler.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!