Mısır Ordusu'ndan 1 Temmuz muhtırası

Güncelleme Tarihi:

Mısır Ordusundan 1 Temmuz muhtırası
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 01, 2013 17:47

Mısır Genelkurmay Başkanı Abdel Fatih el Sisi, ordunun siyasete müdahil olmayacağını ancak politikacıların 48 saat içinde anlaşamaması halinde kendi yol haritasını önereceğini açıkladı.

Haberin Devamı

Aynı zamanda Mısır Savunma Bakanlığı görevini yürüten Orgeneral El Sisi, devlet televizyonunda yayınlanan konuşmasında, "Ordu halkın taleplerinin karşılanması için çağrıda bulunuyor ve ülkenin içinde bulunduğu tarihi koşullarda sorumluluk almaları için tüm taraflara son şans olarak 48 saat veriyor" dedi.

Mısırlı komutan, "Bu süre zarfında halkın talepleri karşılanmazsa, silahlı kuvvetler bir yol haritası açıklayacak ve uygulanıp uygulanmadığını denetlemek için önlemlerini alacak" diye konuştu.

Siyasi güçlerin tümüne daha önce bir hafta mühlet verdiğini hatırlatan El Sisi, Mısır'da dün Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin istifası için yapılan geniş katılımlı gösterileri ise halk iradesinin "daha önce görülmemiş" bir ifadesi olarak tanımladı.

El Sisi'nin "Allah Mısır'ı ve Mısır halkını korusun" diyerek son verdiği açıklamasının ardından vatan şarkıları çalındı.

Haberin Devamı

COÅžKULU KUTLAMA

AFP muhabiri, ordu açıklamasının ardından Tahrir Meydanı'ndaki göstericilerin kutlama yaptığını ve Mursi karşıtlarının Kahire caddelerinde araçlarıyla korna çaldığını bildirdi.

Mısır’da Hüsnü Mübarek’in devrilmesinin ardından seçimle gelen ilk cumhurbaşkanı olan Mursi’nin koltuğuna oturmasının birinci yıldönümü dün ülkenin çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilerle protesto edilmişti. Yüz binlerin sokaklara döküldüğü gösterilere katılan protestocuların büyük bölümü ve muhalefet, Mursi'nin istifa etmemesi halinde ordunun devreye girmesi için çağrı yapmıştı.

 

 Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!