Miray’ın vedası

Güncelleme Tarihi:

Miray’ın vedası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 21:53

Diyarbakır Sur’da şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç ve Şırnak Cizre’de şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu dün son yolculuklarına uğurlandı. Tamer Meriç’in 8 yaşındaki kızı Miray’ın gözyaşları içinde tabut başındaki vedası herkesi duygulandırdı.

Haberin Devamı

Diyarbakır Sur’da önceki gün şehit olan Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç için dün Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Şehit Meriç, ardından memleketi Erzincan’a gönderildi. Şehit Meriç’in cenazesi, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki baba evine götürüldüğünde kız kardeşi Demet Türk, “Ayakların üşüdü mü ağabey?” diye feryat etti. Şehit için Tebrizbaba Camisi’nde tören düzenlendi.

Miray’ın vedası

Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende şehidin babası Sait Mustafa, eşi Hülya, 13 yaşındaki oğlu Mert, 8 yaşındaki kızı Miray ve bazı yakınları tabutun başında gözyaşı döktü. Küçük Miray, babasının tabutunun üzerine tören için hazırlanan yaka fotoğraflarını öperek bıraktı. Şehidin naaşı götürülürken oğlu Mert’in, “Baba beni de al yanına” diyerek hıçkırıklara boğulması, törene katılanları ağlattı. Şehit Jandarma Astsubay Tamer Meriç’in cenazesi, Garnizon Şehitliği’ne defnedildi.

Haberin Devamı

Miray’ın vedası

KREDİYLE ALDIĞI EVDE

Şırnak Cizre’de bodrum katında yaralılar bulunduğu iddia edilen evin yakınlarında teröristlerce düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan Uzman Çavuş Yusuf Haldun Uslu (27) için dün memleketi Eskişehir’de tören düzenlendi. Üniversiteyi 6 yıl önce bitirdikten sonra askerliği çok sevdiği için bu görevi tercih eden ailesinin tek çocuğu şehit Uslu’nun cenazesi önce bankadan kredi çekerek, emekli şoför babasına aldığı evin önüne getirildi. Tabutun üzerine taraftarı olduğu Eskişehirspor’un siyah-kırmızı atkısı konuldu. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı törende ‘Kahrolsun PKK’, ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ ‘Vatan sana canım feda’ sloganları atıldı. Şehit Uslu, gözyaşları arasında toprağa verildi. 

AİLE BAKANI UĞURLADI

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda şehit edilen Jandarma Astsubay Başçavuş Tamer Meriç (36) için Diyarbakır Asker Hastanesi’nde tören düzenlendi. Törene, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti ve  AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu da katıldı. 

Haberin Devamı

Miray’ın vedası

9’UNCU GÜN ŞEHİDİ

DİYARBAKIR Sur’da 21 Ocak’ta PKK’lı teröristlerin saldırısında  yaralanan uzman çavuş Adem Aktaş (25), tedavi gördüğü GATA’da dün saat 10.30’da şehit oldu. Şehit Uzman Aktaş’ın acı haberi yetkililerce Kahramanmaraş Elbistan’daki annesi Hatice Aktaş’a verildi. Eşini 2 yıl önce kaybeden kalp hastası Aktaş’a sağlık ekipleri müdahale etti. Şehidin kardeşi Bayram Aktaş ile amcası Mehmet Ali Aktaş, taziyelerini ileten Kaymakam Cüneyt Caner’e, “Vatan sağ olsun. Yaşanan bu acılar son bulsun” dediler. Aktaş’ın geçici görevlendirmeyle Sur’a gittiği belirtildi.

SUR’DA 1 ŞEHİT

DİYARBAKIR Sur’da dün, devam eden operasyonlar esnasında PKK’lı teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Açılan ateşte 5 asker yaralandı. Yaralılar, Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Astsubay Sertaç Peker kurtarılamayarak şehit oldu. 1 askerin durumu ciddiyetini koruyor. 

Haberin Devamı

ŞEHİT ASKERİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bugün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan askerin Uzman Çavuş Selçuk Paker olduğu açıklandı. Şehit Uzman Çavuş Paker'in İstanbul'da oturan ailesine haber verildi.

Genelkurmay Başkanlığı, şehit astsubayla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"30 Ocak 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu bir kahraman silah arkadaşımız ağır yaralanmış, derhal hastaneye sevk edilmiş ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 15:30'da şehit olmuştur. Çıkan çatışmada, dört bölücü terör örgütü mensubu silahları ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!