Minderdeki servet

Güncelleme Tarihi:

Minderdeki servet
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 1998 00:00

Haberin Devamı

Balçova'daki lüks villalarında boğazlanan nişanlılardan kalan deri minderin içinden milyarlarca lira değerinde dolar ve mark çıktı.

Bodrumlu galerici 36 yaşındaki Ömer Özden Cebecioğlu, 21 yaşındaki nişanlısı, eski fotomodel Emra Taşan'la birlikte, Balçova'daki aşk yuvası villasında 6 Kasım 1994 günü boğazları kesilerek öldürüldü. Polis, cinayeti işleyenleri bulamadı ve dosya bir süre sonra tozlu raflarda yerini aldı. Oğlunun ardından aylarca gözyaşı döken anne Mübeccel Cebecioğlu, villadaki eşyaları dağıttı.

Kahveciye verdi

Bu dağıtımda, villanın sokağındaki kahveyi işleten, öldürülen galericinin arkadaşı Ahmet Turan Evren'e, deri 2 sandalye minderi ile 4 tablo düştü. Evren, tabloları kahvenin duvarlarına astı, minderleri de kullanmaya başladı. Kahvede garsonluk yapan 22 yaşındaki Murat Çelik, iki ay önce minderleri çok eskidiği gerekçesiyle sobaya atmak isterken, içinde iki rulo olduğunu fark etti.

Enişte ihbar etti

Gizlice minderi parçalayan garson, milyarlarca lira değerinde dolar ve markla karşılaştı. Arkadaşlarına ‘‘Çek senet tahsilatı yaptık, hisseme 20 milyar düştü’’ diyen Çelik ortadan kayboldu. Çelik, sırrını paylaştığı ablası Nuriye Ceylan'a mücevher aldı. İş gezisinden önceki gün dönen enişte Yılmaz Ceylan, mücevherleri görünce, boşanmak üzere olduğu eşi Nuriye'yi polise ihbar edip, ‘‘Mücevherler çalıntı olabilir’’ dedi.

İkincisi boş çıktı

Abla-kardeş gözaltına alınca olay ortaya çıktı. İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Murat Çelik, minderin içinden 11 bin dolar ve 8 bin 600 mark çıktığını ileri sürdü. Çelik, paranın bir bölümünü harcadığını, kalan 10 bin dolar ve 850 markı bankaya yatırdıklarını söyledi. Abla-kardeş hakkında soruşturma başlatılırken, açılan diğer minderde ise bir şey bulunamadı.

Cinayet çözülebilir

GARSON Murat Çelik'in minderden gerçekte ne kadar para aldığı araştırılırken, cinayet dosyası yeniden açılıyor. Dillere destan aşk yaşadığı Emra Taşan'la nişanlanan Ömer Özden Cebecioğlu, nikâh hazırlıklarına başlamıştı. Cebecioğlu, eşine yeni bir villa almayı planlıyor ve bunun için para biriktiriyordu. Cebecioğlu' nun, ölümünden sonra bankada fazla parası çıkmazken, son olayın dövizleri evinde biriktirdiğini ortaya koydu. Bir polis yetkilisi, ‘‘Cebecioğlu ve nişanlısını öldürenler, galericiye yakın kişiler olabilir. Para biriktirdiğini bildikleri için villaya gelip ,cinayeti işlemiş ve buldukları paraları almış olabilirler’’ dedi.

Vahşetin üstünden 4 yıl geçti

Galerici Ömer Özden Cebecioğlu ile nişanlısı Emra Taşan , 1994'te Balçova'daki lüks villada boğazlanarak öldürüldü. Darmadağın edilen evde yapılan incelemede, 3 kişi olduğu sanılan saldırganların, 1 milyar 300 milyon lira para ile telesekreterdeki kaseti ve Cebecioğlu'nun 35 KV 633 plakalı otomobilini aldıkları belirlendi.

Otomobili yaktılar

Kapılarda zorlama bulunmaması nedeniyle katillerin tanıdık olma ihtimali üzerinde duran polis, cinayetle ilgili herhangi bir ipucu elde edemedi. Cebecioğlu'nun otomobili olaydan 52 gün sonra Şirinyer'de benzin dökülerek yakılmış olarak bulunmuştu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!