Mimarlar Odası’ndan çadırkentlere altyapı

Güncelleme Tarihi:

Mimarlar Odası’ndan çadırkentlere altyapı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 1999 00:00

Haberin Devamı

TMMOB İstanbul Koordinasyon Masası'ndan yapılan açıklamada ise, afet bölgesinde kurulmakta olan çadırkentlerin altyapı, enerji ve sıhhi tesisat donanımının TMMOB tarafından yapıldığı, acil teknik eleman ve malzeme ihtiyacı olduğu bildirildi. TMMOB İstanbul Koordinasyon Merkezi'ne ulaşmak isteyenler 0.212.241 45 23, 0.212.231 52 17, 0.212. 231 57 03 numaralı telefonları arayabilecek.

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükşehir Şubesi'nden yapılan açıklamada ise, deprem sonrasında kurulan ‘İnsani Yardım Komitesi’nin sürekli bir birim olarak çalışacağı belirtildi.

Altı aylık çalışma

Komitenin acil yardım gereken yerlere ulaşmak, yardım edenlerle bekleyenleri buluşturmak ve depremle birlikte yaşama alışkanlığını sağlamayı amaçladığı belirtilen açıklamada, şunlar söylendi:

‘‘Komitemiz çalışmaları, kısa ve uzun vadeli olarak planlanmıştır. Kısa vadede, deprem şiddeti ve etkilenme bölgelerine bağlı olarak, acil yardım çalışmalarıdır.

Kocaeli merkezli deprem için 6 aylık bir çalışma hedeflenmektedir. Uzun vadede ise insanlarımızın deprem konusunda bilinçli olmalarını sağlamayı amaçlıyoruz.’’

Komite, deprem bölgesi için ihtiyaç listesini de ‘naylon branda, sera naylonu, battaniye, hijyen ve temizlik malzemeleri, dezenfektan, çocuk maması, dayanıklı gıda maddeleri ve su tahliyesi için pompa’’ olarak sıraladı. Komiteye ulaşmak isteyenlerin, 0.212.227 69 10 numaralı telefondan Şirin Bayram veya Rabia Adalı'yı arayabilecekleri bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!