Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taciz isyanı

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi taciz isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2016 09:32

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde, 3 kadın öğrencinin, öğretim üyesi E.Y tarafından tacize uğradıklarını iddia etmesi üniversiteyi karıştırdı. Öğrenciler, üniversitenin disiplin soruşturmasında hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunduğu gerekçesiyle ceza alan E.Y.’nin dersini basarak protesto etti. Bazı öğretim üyeleri E.Y.’ye, bazıları ise öğrencilere destek çıktı.

Haberin Devamı

Mimar Sinan’daki taciz iddiası 3 yıl öncesine uzanıyor. İddialara göre, Felsefe Bölümü’nde görevli Yardımcı Doç. Dr. E.Y. 3 kadın öğrencisine tacizde bulundu. Öğrenciler de hocalarını okul yönetimine şikâyet etti. E.Y. hakkında disiplin soruşturması açıldı. İddiaya göre E.Y. kendisini şikâyet eden öğrencilere mobing uygulamaya başladı.

Okulun 9 ay süren soruşturması 15 Şubat’ta sonuçlandı. Okul yönetimi E.Y.’ye, “hizmet içinde taşıdığı resmi sıfatın gerektirdiği itibar ve güven duygusunu sarsacak nitelikte davranışlarda bulunmak” suçundan 8/1 oranında maaş kesim cezası verdi.

Ancak cezayı yetersiz bulan öğrenciler, önceki gün okulun Bomonti Kampusu’ndaki felsefe bölümünde eylem yaptı. E.Y.’nin ders verdiği sınıfa giren kadın öğrenciler pankart açtı ve slogan attı. E.Y. bir süre sınıfta kaldıktan sonra dışarı çıkmak zorunda kaldı. Öğrenciler ayrıca hocaları E.Y.’nin ve E.Y.’ye destek çıkan bir başka hocalarının fotoğraflarının bulunduğu el ilanlarını kampüs duvarlarına astı.

Eylem sonrası yapılan basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “MSGSÜ’den kadınlar olarak senato tarafından kabul edilen cinsel taciz yönergesi etik kurulunun derhal yürürlüğe girmesini, akademideki taciz vakaları için deliller, şahitlerle beraber kadının beyanını da göz ardı etmeyen şeffaf bir etik kurulun kurulmasını talep ediyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!