Milyarlık kura

Güncelleme Tarihi:

Milyarlık kura
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 1997 00:00

Haberin Devamı

Öğrenci kontenjanı için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay alınmadığı halde, Üsküdar Amerikan Lisesi bünyesindeki ilköğretim okuluna alınacak öğrenciler için kura çekimi yapılması, velilerin tepkisine neden oldu. 143'ü anasınıfına olmak üzere toplam 272 öğrenciyi okulun kurasına almak için ön kayıt yapan vakıf yöneticilerinin, konjentan için henüz Milli Eğitim Bakanlığı'ndan onay alınmadığını açıklaması üzerine veliler, ‘‘Neden izin almadan okul açıyorsunuz, kontenjanı belirlemeden kuralar çekiliyor’’ diye tepki gösterdiler.

Kadıköy Kızıltoprak'ta 200 bin dolar harcanarak kurulan Özel Üsküdar Sağlık Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu'nda 5 bin dolar vererek kuraya katılan aileler, çekilişte çocuklarının isimlerini çıkmasını heyecanla beklediler. 5'inci Noter Ahmet Filiz ile ailelerin huzurunda çekilen kurada öğrencilerin isimleri kavanoz içine konuldu. Kontenjan sayısı belli olmadığı için bu öğrencilerin isimleri sırayla çekildi. Bağımsız Milletvekili Sedat Aloğlu da oğlu Sinan'ın kurada çıkmasını heyecan içinde bekledi.

Vakıf kurucu temsilcisi Ömer Baylan, okul açmak talebinin velilerden geldiğini, gerekli kaynağın da velilerin açtığı kampanyayla toplandığını belirtti. Bağış için alınan paraların geri verilip verilmeyeceği sorulduğunda ise Baylan, ‘‘Gönüllerinden kopuyorsa okulda kalabilir. Ancak, okul-veli ilişkisi içinde almak istiyorlarsa biz bu bağışları ‘muvakkat hesap' adı altında bankaya yine dolar olarak yatırdık, diledikleri zaman alabilirler. Kurayı kazanan ailelerden 900 milyon liranın üzerinde öğrenim ücreti almayı düşünüyoruz’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!