Milli uçak Hürjet gövde gösterisi yaptı

Güncelleme Tarihi:

Milli uçak Hürjet gövde gösterisi yaptı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2018 14:12

Milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı modeli Hürjet’in prototipi görücüye çıktı. İstanbul Airshow’a katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı versiyonu Hürjet’in kokpitine binerek, uçağı yakından inceledi.

Haberin Devamı

Havacılık tutkunlarının merakla beklediği İstanbul Airshow, Atatürk Havalimanı’nda kapılarını açtı. Askeri ve sivil hava araçlarından oluşan onlarca hava aracının sergilendiği havacılık fuarında, milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı modeli Hürjet’in prototipi de sergilendi.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminal Apronu’nda bu yıl 12’incisi gerçekleştirilen İstanbul Arishow, kapılarını açtı. Yolcu uçaklarından iş jetlerine, helikopterlerden askeri hava araçlarına kadar çok sayıda hava aracı fuar kapsamında sergilenmeye başladı. Fuarda en dikkat çeken hava araçlarından biri de Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı versiyonu olan Hürjet’in prototipi oldu. Fuarın açılışı için gelen ziyaretçiler, Hürjet uçağını yakından inceledi.

Milli uçak Hürjet gövde gösterisi yaptı


CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY, HÜRJET’İN KOKPİTİNE GEÇTİ

Haberin Devamı

Atatürk Havalimanı’nda açılışı gerçekleştirilen İstanbul Airshow’a katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı versiyonu Hürjet’in kokpitine binerek, uçağı yakından inceledi.

Bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen İstanbul Airshow’un açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, fuarda sergilenen 40’ın üzerindeki hava aracından biri olan ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayi tarafından milli imkanlarla geliştirilen eğitim uçağının silahlı versiyonu olan Hürjet’in prototipine bindi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile birlikte milli uçağın kokpitine geçen Oktay, uçağı yakından inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’nda sergilenen askeri ve sivil hava araçlarını gezen Oktay ile Turhan, bazı uçak ve helikopter modellerini inceledi. Havacılık şirketlerinin apronda kurulan özel alandaki stantlarını da ziyaret eden Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet, Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak’tan kurum faaliyetleri hakkında bilgiler aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!