9 Haziran Milli Piyango çekiliş sonuçları erişime açıldı! İşte, MPİ ikramiye sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

9 Haziran Milli Piyango çekiliş sonuçları erişime açıldı İşte, MPİ ikramiye sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2019 19:03

Milli Piyango İdaresinin (MPİ) ayda 3 kez gerçekleştirdiği ve talihlisini aradığı çekiliş, 9 Haziran sonuçları ile araştırılmaya başlandı. Seyyar satıcı ya da bayilerden bilet satın alan birçok vatandaşın araştırdığı 9 Haziran Milli Piyango (MPİ) çekiliş sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden bilet numarası girilerek öğrenilebilecek. İşte, Milli Piyango 9 Haziran çekiliş sonuçları ve detaylı bilgiler...

Haberin Devamı

Her hafta farklı bir konseptle talihlilerin karşısına çıkan Milli Piyango çekilişinin 9 Haziran tarihli sonuçları açıklandı. Parayı icat eden Lidyalıların yerleşim yerlerinden Manisa Salihli'nin konsept olarak belirlendiği çekilişte, 3 milyon lira 4 ayrı talihliye paylaştırıldı. İşte, Milli Piyango çekiliş sonuçları ve bilet sorgulama ekranı hakkında bazı bilgiler...

Milli Piyango’nun bu haftaki 3 milyon liralık büyük ikramiyesi 117902 numaralı bilete isabet etti. Çeyrek bilete isabet eden ikramiyenin üçü Sayısal Sistem (Ankara), birisi ise Adana Merkez olarak açıklandı.

BİLETİNİZİ SORGULAMAK İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

PARANIN İCAT EDİLDİĞİ YER: SALİHLİ

Tarihte 150 yıl gibi kısa sayılabilecek bir dönem hüküm süren uygarlığın başkentindeki kazılar üzerine çeşitli araştırmalar yürüten ve rehberlik de yapan Salihli Turizm Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uçar, araştırma sonuçlarını "Paranın Doğduğu Kent: Sardes" adlı kitabında topladı.

Haberin Devamı

Uçar, yaptığı değerlendirmede, tarihe damga vuran en önemli uygarlık olarak nitelediği Lidya Krallığının bilim, sanat, mimari, tekstil ve madencilik gibi alanlarda pek çok ilki hayata geçirdiğini kaydederek, zirvedeyken yıkılan uygarlığın mirasına, aynı toprakları paylaştığı eski Helenler ile kendisini tarihten silen Persler'in sahip çıktığını anlattı.

Bugün zenginliği anlatmak için kullanılan "Karun kadar zengin" tabirinin aslında son Lidya Kralı Croesos'un (Krezüs-Karun) isminden geldiğini hatırlatan Uçar, tüm bunlara rağmen Lidyalılar'ın tarihte hak ettiği yeri alamadığını düşündüğünü, bu nedenle yaptığı araştırmaların sonuçlarını bir kitapta toplama gereği duyduğunu söyledi.

Uçar, "Lidyalılar, para dışında tarihteki pek çok ilke imza atarak, akıllarından bile geçirmedikleri halde icat ettikleri paranın getirdiği kapitalizmle, iç ve dış satımı başlatmış, ekonomik ve mali sistemlerin doğuşunu da gerçekleştirmiş" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!