Milli Müdafaa Mükellefiyeti Yasası geçti

Güncelleme Tarihi:

Milli Müdafaa Mükellefiyeti Yasası geçti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2001 00:00


Türk Silahlı Kuvvetleri, gerginlik ve kriz dönemlerinde özel kurum ve kuruluşlardan da yararlanabilecek.
Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda, Milli Müdafaa Mükellefiyeti Yasası’nın bazı maddelerinde değişiklik yapan tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Yasayla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, seferberlik ve savaş hali yanında seferberlik ve savaş halinin ilan edilmediği, ancak savaşı gerektirebilecek bir durumun meydana geldiği gerginlik ve kriz dönemlerinde de özel kurum ve kuruluşların olanaklarının tamamından yararlanma olanağı sağlandı.

Yasa ayrıca, değirmenler, fırınlar, fabrikalar, sanayi kurumları, inşaat ve tamirde kullanılabilecek araçlar, aletler, kılavuzlar, işçiler, yaralı ve hasta askerlere bakılabilecek binalar ve evler, ilaçlar, tıbbi araç ve gereçler, yatak takımı ve konaklamada kullanılacak eşyalara da „Milli savunma mükellefiyeti“ konulmasını hükme bağladı.

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri ile ilgili üç tasarının kabul edilmesinden sonra milletvekillerine katkılarından dolayı teşekkür etti. Bakan Çakmakoğlu, „Gerginlik ve kriz dönemlerini“ anlatırken de „Kardak Kayalıkları ve terör örgütü başı Abdullah Öcalan’dan dolayı Suriye ile yaşanan olayları“ örnek gösterdi.

Başkanvekili Ali Ilıksoy, tasarının yasalaşmasından sonra birleşimi yarın saat 14.00’de yeniden toplanmak üzere kapattı. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!