Milli Eğitim Bakanlığı 2020 öğretmen ataması ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanlığı 2020 öğretmen ataması ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2019 18:55

Atama bekleyen binlerce öğretmenin gözü kulağı Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) gelecek haberde. Yeni yılda öğretmen atamasının ne zaman yapılacağını merak eden öğretmen adayları, MEB'in 2020 sözleşmeli öğretmen atama takvimini internette araştırıyor. Peki, MEB 2020 öğretmen ataması ne zaman?

Haberin Devamı

Öğretmen atamaları hakkındaki araştırmalar, 2020'ye sayılı günler kala hız kazandı. Edebiyattan matematiğe onlarca farklı branştan binlerce öğretmen, atamaların ne zaman yapılacağı konusunda bilgi almak adına sorgulamalarını yoğunlaştırdı. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı 2020 öğretmen atamaları hakkında ayrıntılar...

MEB bütçe görüşmelerinde bazı konularda açıklamalar yapan Ziya Selçuk, engelli öğretmen atamalarına da değindi. İşte, Bakan Selçuk'un öğretmen atamaları hakkında yaptığı o açıklamalar;

Bakan Selçuk, 2003'ten beri 23 bin 590 engelli çalışanlarının bulunduğuna, bunların 7 bin 728'inin öğretmen kadrosunda olduğuna işaret ederek, şubatta 750 engelli öğretmeni kadrolarına katacaklarını bildirdi.

Engelli personelle ilgili başka bir çalışmalarının daha bulunduğunu anlatan Selçuk, bunu, atama takvimi ve sayısıyla beraber, gelecek hafta içinde ilan edeceklerin açıkladı.

Haberin Devamı

GENÇ ÖĞRETMEN KADROSU

Bakanlığa bağlı resmi eğitim kurumlarında 946 bin 114 öğretmen bulunduğunu aktaran Selçuk, hükümetleri döneminde atanan öğretmen sayısının, mevcut öğretmen sayısının yüzde 69'una karşılık geldiğini bildirdi. Bunun aynı zamanda genç bir öğretmen kadrosuna sahip olduklarını gösterdiğini ifade eden Selçuk, 40 yaş ve altındaki öğretmen sayısının, toplam öğretmen sayısının yüzde 65'i olduğunu söyledi.

Öğretmen başına düşen öğrenci sayısının ilköğretimde 16'ya, ortaöğretimde de 11'e düştüğüne dikkati çeken Selçuk, tüm coğrafi bölgelerdeki öğretmen doluluk oranlarının birbirine yakın düzeye yükseltildiğini, norm kadro doluluk oranlarının Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 90,61, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yüzde 88,45, ülke genelinde ise yüzde 90,34 seviyesinde olduğunu bildirdi.

2020 ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

2020 öğretmen atamaları şubat ayında gerçekleşecek. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, şubat ayında yapılacak atamalara ilişkin geçtiğimiz haftalarda şunları söylemişti;

"Öğretmen adaylarımız sanıyor ki ben oturuyorum bir masaya 20 bin, 40 bin, 60 bin yazıyorum. Bu, ülkenin genel ekonomik durumuyla kabinenin kararıyla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde sistemin kararıyla olan bir şey bu. Bana kalsa ben '60 bin az, 80 bin olsun' derim. Biz şuna bakıyoruz; 'Hangi alanda, kaç öğretmen ihtiyacımız var' diye. Bunun da bir istatistiği var. Bu yazılım diyor ki 'Senin haritanda şu kadar öğretmen eksiği var, şu branşlarda. Öncelikli olarak nicel açıdan ve coğrafi açıdan bölgesel olarak şuraya şu kadar öğretmen atanması gerekiyor' diyor. Burada bazı branşlar, örneğin; edebiyat ile ilgili gerçekten az alım var. Edebiyat öğretmeni ile ilgili zamanında doyum fazlalaştığı için ihtiyacımız olmayan bir şeyi de almak istemiyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

2020 öğretmen atamasına ilişkin ayrıntılar belli oldukça haberimizde yer vereceğiz.

BAKMADAN GEÇME!