Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan telafi eğitimi mesajı

Güncelleme Tarihi:

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuktan telafi eğitimi mesajı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2021 16:31

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda telafi eğitimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

İşte Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un paylaşımları:

Eğitimde telafi başlıyor. Bir buçuk yılı salgın ve uzaktan eğitimle geçen bir sürecin telafisi bir aya sığmaz. Yüz yüze eğitimin eşsiz deneyimlerinin telafisini bir buçuk yıl boyunca akademik, sosyal, duygusal ve fiziksel etkinliklerle dolu bir programla destekleyeceğiz.

Telafi sürecinde çocuklarımızın sosyal, duygusal anlamdaki kayıplarını gidermeye odaklı, korku ve kaygılarını geride bırakıp yeni döneme hazırlanabilecekleri aktiviteler ve programlarla yanlarında olacağız.

Yeni eğitim öğretim yılının başından itibaren telafi ve destek çalışmaları devam edecek ancak çocukların hakkı olan “okullarda sosyalleşme, kendini ifade etme, fiziksel etkinlik ” imkânlarını çocuklara teslim etmeliyiz.

Okullar, bugünden itibaren yıl boyu çocuklarımızındır.

Haberin Devamı

BAKAN SEÇLUK, ÇOCUKLARLA BULUŞTU

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yüz yüze eğitimin ilk gününde Ankara’da Yücetepe İlkokulu’nda öğrenciler, öğretmenler ve velilerle buluştu. Çocuklarla bol bol oyun oynayıp, meslektaşları ve velilerle sohbet eden Bakan Selçuk, okullarda yüz yüze eğitimin başladığını 'Kavuşuyoruz' diye duyururken hem kendi içindeki hem çocukların içindeki sevinci paylaştığını dile getirdi. Selçuk, "Çocuklar sanki birdenbire gökyüzüyle tanışmışlar gibi. 'Niye seviniyorsunuz' diye sordum hepsine. Şunu söylüyorlar; arkadaşlıklar var, oyunlar var, öğretmenlerimizi özledik, uzaktan eğitimde istediğim gibi duygularımı ifade edemiyorum. Bunu herkesin görmesi lazım. Çocuklar için adil ve sağlıklı bir şekilde okulların açık tutulmasının niye önemli olduğu, sosyalleşmenin, arkadaşlığın, ruh sağlığının, kişilik gelişiminin, sosyal duygusal gelişimin niye önemli olduğunu o kadar net görüyoruz ki böyle bir ortamda. Elbette önce sağlık diyoruz, riskli olduğunda okulu kapatıyoruz. Çocuklarımız okulun mutluluğuyla, oyunların sevinciyle bu dönemi bitirsinler istiyoruz. Önümüzdeki döneme çok daha büyük bir canlılıkla başlasınlar istiyoruz" dedi.

BAKMADAN GEÇME!