Milletimizin gönlüne de talibiz

Güncelleme Tarihi:

Milletimizin gönlüne de talibiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2021 07:00

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, erken seçim talebini yineleyerek “Milletimizin sadece oyuna değil gönlüne de talibiz” dedi. Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı gündemine ilişkin yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

Haberin Devamı

KÂBUS BÜYÜYOR

“Marmara Denizi’nde müsilaj kâbusu büyüyor. Deniz salyası tüm Marmara’yı, hatta Kuzey Ege’yi etkiliyor. Bu, sadece denizin üzerini örten bir pislik değil aynı zamanda denizin altını da öldüren, çölleştiren bir bela. Bize ait tek denizimiz Marmara Denizi can çekişiyor. Bugünlere elbette bir günde gelmedik. Ama bugün bu konuda en son konuşacak olanlar, ülkeyi 19 yıldır yöneten, İstanbul’u 25 yıl yöneten, sonunda da ‘İstanbul’a ihanet ettik’ diyen mevcut kadrolardır. Marmara Denizi bu ihanetlere isyan ediyor. Yılların hatalarını ‘Alın, yüzleşin’ diyerek, suyun yüzüne vuruyor.

DİSİPLİN KURULU ÇALIŞACAK MI?

AK Parti’nin son kongresinde MKYK’ya seçilen bir siyasetçiye, milletvekili seçimlerinde çanta çanta para verildiği iddiası var. Bu iddiaları ciddiye almak gerekir. 10 bin dolar maaşa bağlanan siyasetçi de hala belli değil. Erdoğan İçişleri Bakanı’nı çağırıp bu konuda bilgi aldı mı? Partisinde para çantası alma iddialarına muhatap siyasetçiden savunma istedi mi? Disiplin kurulunu çalıştıracak mı?

Haberin Devamı

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULMALI

Hem 10 bin dolar maaş meselesi, hem de Sezgin Baran Korkmaz konusu çok ciddidir. Bu bakan hakkındaki iddialara TBMM vaziyet etmelidir. Derhal bir Araştırma Komisyonu kurulmalıdır. Bu iddialar kendisine sorulmalı, gerekiyorsa konu soruşturma sürecine taşınmalıdır. Meclis Başkanı, parti gruplarını ikna ederek, Meclis’in bu rezalete el koymasını sağlamalıdır.

KUCAKLAŞMAYA HAZIRIZ

Eğer Türkiye, bugün bu buhranı yaşıyorsa, bu vatandaşın suçu değildir. Ülkeyi yönetme kabiliyetini yitirmiş başta oturanların suçudur. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında, CHP olarak Türkiye’yi düzlüğe çıkarmaya hazırız. Yeni kurallarla, yeni kurumlarla, yeni kadrolarla ülkemizin ufkunu açmaya hazırız. Ülkede gerginliği bitirmeye, parti ayrımı gözetmeden bu ülkeyi seven herkesle kucaklaşmaya, barışmaya hazırız. Biz milletimizin sadece oyuna değil, gönlüne de talibiz. Biz hazırız, vakit tamam. Seçim zamanıdır bu zaman. Milletten korkma sandıktan kaçma Erdoğan.

HER GÖRÜŞ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Haberin Devamı

(İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Biz tek aday girelim HDP ayrı aday çıkarsın önerisi) Millet ittifakının genel başkanlarının dile getirdiği her görüş bizim için değerlidir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!