Midyat şehidi Nefize Özsoy, öğretmen olarak atanamayınca polis olmuş

Güncelleme Tarihi:

Midyat şehidi Nefize Özsoy, öğretmen olarak atanamayınca polis olmuş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 15:48

MARDİN’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen terör saldırısında şehit olan 32 yaşındaki bir kız annesi polis memuru Nefize Özsoy’un, üniversitede sınıf öğretmenliği bölümünü bitirmesine rağmen atanamayınca polis olduğu bildirildi. Şehit polis memuru Nefize’nin 4 yaşındaki kızı Eylül Elif, annesinin öldüğünü psikologlardan bugün öğrendi.

Haberin Devamı

Mardin’in Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne dün bölücü terör örgütü PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıda 32 yaşındaki Nefize Özsoy da şehit oldu.

Edirneli olan polis memuru Nefize Özsoy’un acı haberini dün Edirne Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan annesi Hafize ve babası Süleyman Çetin verdi. Dünden bu yana gözyaşı dinmeyen anne ve babasına komşuları ve yakınları taziye ziyaretlerinde bulundu. Sağlık ekiplerinin kontrolünde olan anne Hafize Çetin ise evlat acıyla gözyaşlarına hakim olamadı ve sık sık feryat ederek baygınlık geçirdi. Çevredeki tüm apartmanların balkonları Türk bayraklarıyla donatıldı.

ANNESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ PSİKOLOGLARDAN ÖĞRENDİ

Şehit polis memuru Nefize ve Cumhur Özsoy’un 4 yaşındaki kızları Eylül Elif ise annesinin şehit olduğunu bugün eve gelen psikologlardan öğrendi. Gözyaşlarına boğulan küçük kızı, görüşmeye giden polis memurlarıyla psikologlar sakinleştirdi. Küçük Elif, anne ve babasının Midyat’ta görev yapması nedeniyle Edirne’de kaldığı ve burada bakıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

ÖĞRETMEN ATANAMADI

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü kazanan Nefize Özsoy’un 2007 yılında mezun olduğu ve atanamadığı içinde polis olmaya karar verdiği öğrenildi. 6 yıllık polis memuru olan Nefize’nin ilk görev yeri olan İstanbul’da 3 yıl kaldıktan sonra şark görevi için Mardin’in Midyat İlçesi’ne tayin olduğu bildirildi.

EŞİNİ ALMAYA GİTTİ

Dün Mardin’deki terör saldırısında eşi Nefize Özsoy’un şehit olduğu haberini aldıktan sonra bayılan Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şubesi’nde görevli polis memuru Cumhur Özsoy, tedavisinin tamamlanmasının ardından bu sabah Mardin’e gitti. Yaklaşık 6 ay önceki bir terör saldırısında ağır yaralanarak Kırklareli’ne atanan Cumhur Özsoy’un eşinin cenazesiyle birlikte Edirne’ye geleceği kaydedildi. (Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE - DHA) 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!