Michael Jackson Mercimekli köyünü ikiye böldü

Güncelleme Tarihi:

Michael Jackson Mercimekli köyünü ikiye böldü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2010 12:25

Mıhellemi Dinler, Diller ve Medeniyetler Arası Diyaloglar Derneği’nin, Mardin’in Midyat İlçesi Mercimekli Köyü’nde, Michael Jackson için mevlit okutması köyde tartışma yarattı.

Haberin Devamı

Köy Muhtarı Bedrettin Demir, “Bir türlü kafama sığdıramıyorum” diyerek, tepkisini şöyle dile getirdi:
‘Gitsin dedesi için okusun’
“Mevlidi köyde değil Midyat’ta okuttu. Bizim köylü olduğu için köyde okutmuş gibi yer alıyor. Köyden kimse katılmadı. Biz köy olarak karşıyız. Çıkarı olduğu için yapıyordur. Jackson’ın Müslüman olmasına karşı değiliz, saygılıyız dinine. Köyün adını kullanması rahatsız ediyor. Biz köyde iki grubuz. Sesimizi çıkarırsak kavga çıkar diye tepki göstermiyoruz. Gitsin dedesi, babası için mevlit okutsun. Köylüler Jackson’un fanı değil, tanımazlar da.”

‘Bilge Köyü mü olalım’

Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan ise bölgede kendilerine tepki gösteren kökten dinci bir grubun olduğunu vurgulayarak şöyle konuştu:
“Mevlit okutacağımı açıkladıktan sonra, ‘Bunlar ne yapıyor’ diye tepki gösterdiler. İlçe bürokrasisi de destek veriyor bu kişilere ve birlikte etkinliği engellemek istiyorlar. Bu yüzden Jackson için yapacağım etkinliğin tarihini gizli tuttum. Provakasyon olur endişesi vardı. Bölgemiz terör olayları ile Bilge Köyü katliamı ile anılacağına Michael Jackson ile anılması daha güzel değil mi? Bunları kırmaya çalışıyorum.”

Haberin Devamı

‘Dört dil bir köyüz’

“Michael Jackson’ın dünyada nasıl hayranı varsa biz de seviyorduk. Ölümüyle neler yapabiliriz diye düşündük. Bu fikir doğdu. Mercimekli dört dili konuşan bir köy.

"Heykelini yapıp, üzerine ‘Unutmayacağız’ yazacağız"

Dernek Başkanı Mehmet Ali Aslan: “Benim sevgim, 80’li 90’lı yıllarda ‘Bad’ şarkısını dinlememle başladım. Dansları da vardı, ortaokulda çok sevdim. Daha sonra zenci ile beyazların kardeşliğini anlatan şarkısını (Black or White) çok sevdim. Köyde Michael Jackson Kültür Sanat Evi açmayı planlıyoruz. Midyat taşından 105 metrelik bir heykelini de yaptıracağız. Üzerine de bütün dünya dillerinde ‘Seni unutmayacağız’ yazdıracağız. Bunun için başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere desteğe ihtiyacımız var.”

Michael Jackson Mercimekli köyünü ikiye böldü

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!