Michael Jackson Mardin’de yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Michael Jackson Mardin’de yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 22, 2012 00:00

Pop yıldızı Michael Jackson öldüğünde gıyabi cenaze namazı kılarak taziye helvası dağıtan, ölüm yıldönümünde de iftar yemeği vererek Türkçe, Kürtçe, Arapça, Süryanice ve İngilizce mevlit okutan Mıhallemi Derneği yetkilileri, şimdi de Mardin’in Midyat ilçesi Mercimekli Köyü’nde anıtını dikmeye hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Açılış 14 Şubat’ta yapılacak

Anıt Midyat’ın Nahit Katori taşından kalp üzerine oturtulmuş 3 metre yüksekliğinde ve 1 metre genişliğinde. Anıtın üzerinde ayrıca her dili, her dini ve her rengi temsil eden figürler işlenecek.  Resim sanatçısı Mehmet Turkut’un hazırladığı anıt projesinin tamamlanabilmesi için 11 kişilik teknik ekip çalışmalarını sürdürüyor. Anıtın açılışı dernek merkezinin bulunduğu Mercimekli Köyü’nde 14 Şubat Dünya Sevgililer Günü’nde yapılacak.

/images/100/0x0/55eb3576f018fbb8f8b26baa


/images/100/0x0/55eb3576f018fbb8f8b26bac

DERNEK Başkanı Mehmet Ali Aslan, mazlumane bir şekilde ‘şehit edildiğini’ söylediği Michael Jackson ve Malcolm X gibi hakperest insanların dünyanın her tarafında sevenlerinin olduğunu ilan etmek ve onların haklı ve onurlu mücadelelerini her zaman bir bayrak gibi dalgalandırmak için bu anıtı yaptıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Anıt, Jackson’ın ‘Ay Yürüyüşü’ adını verdiği dansından esinlenerek hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!