MHRS online randevu alma iÅŸlemi

Güncelleme Tarihi:

MHRS online randevu alma iÅŸlemi
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 08, 2016 13:20

MHRS işlemleri nasıl yapılır? MHRS online randevu alma işlemler nasıl gerçekleşir? Vatandaşlar hastane randevu işlemlerini gerçekleştirirken nelere dikkat etmelidir? Randevu işlemi ile ilgili bütün detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Merkezi Hekim Randevu ( MHRS ) sistemi Sağlık Bakanlığı' nın vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabilmesini sağlanabilmesi amacı ile  oluşturulan randevu sisteminin adıdır.

Hastane ve hekim randevu alma işlemlerini anında gerçekleştirebileceğini bir sistem olan MHRS sayesinde hastanede uzun kuyruklara sebep olan randevu işlemlerinin de önüne geçilmiş durumda. Randevu işlemlerinizi online bir şekilde, "mhrs.gov.tr" adresi üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Ayrıca  randevu alma işlemlerini online olarak yapabileceğini gibi, Alo 182 Hastane randevu hizmetini de arayarak telefonla randevu alabiliyorsunuz.

MHRS randevu alma hizmeti sadece devlet hastanelerini kapsadığını da hatırlatalım. Yeni randevu sistemi üzerinden hastalar artık internet olan her yerden istedikleri zaman hastane randevu hizmetinden yararlanabilecekler.

Haberin Devamı

MHRS online randevu alma iÅŸlemi

Merkezi Hekim Randevu Sistemi sayfasına giriş yaptığınızda, "Randevu Al" butonunu işaretleyerek üyelik giriş sayfasına yönlendiriliyorsunuz. Hizmeti ilk kez kullanıyorsanız öncelikle üyelik işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekecek. Üyelik işlemi sırasında bilgilerinizi doğru bir şekilde girmeniz önem taşıyor. Daha sonra oluşturduğunuz şifre ve TC kimlik numaranız ile giriş yaptığınız zaman sistem üzerinden, Türkiye' de bulunan bütün Devlet Hastaneleri listesine ulaşarak istediğiniz ve uygun olan gün, saat ve hekimden randevu alabiliyorsunuz. Bu işlem için de herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Hizmet tamamen ücretsiz.

Â

MHRS online randevu alma iÅŸlemi

Üyelik işlemi görselde yer alan şekilde, 3 adımda gerçekleşmektedir.

ADIM ADIM MHRS' DEN ONLÄ°NE RANDEVU ALMA

 Online olarak randevu işlemlerinize adım adım şu şekilde gerçekleştirebiliyorsunuz;

- Sağlık Bakanlığı'na bağlı "hastanerandevu.gov.tr" veya "mhrs.gov.tr" adresine giriş yapılır.

Haberin Devamı

-  Merkezi Hekim Randevu Sistemi'ne ilk kez giriş yaparken sisteme giriş yapacak kişi tarafından yeni bir hesap açılır.

- Ekrana gelecek formun doldurulması işlemi adımları takip edilir.

- Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır.

- İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

Geçmiş ve gelecek randevularınızı T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş sisteme giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki "Randevu Geçmişi" bölümünden randevularınıza ulaşabileceksiniz.


RANDEVUNUZU NASIL Ä°PTAL EDERSÄ°NÄ°Z?

T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki bölümde "Randevu Geçmişi" işlemlerine gelerek randevularınızı görebildiğiniz gibi iptal işlemlerini de gerçekleştirebilirsiniz. İptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonu yer alır. İptal et bölümünden randevunuzu iptal edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Ayrıca Alo182 MHRS hattından da MHRS işlemleri hakkında destek alabilirsiniz.

 

BAKMADAN GEÇME!