MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2015 10:55

Merkezi Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığının başlattığı kolay randevu alma sistemidir. MHRS giriş ile nasıl randevu alınır? Alo 182 nedir? MHRS üzerinden aldığım bir randevuyu nasıl iptal edebilirim?

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu MHRS ile randevu almamız oldukça kolaylaştı.

Merkezi Randevu Sistemi, Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı randevu alma sistemidir. MHRS ile birlikte hastane randevularını alabilen vatandaşlar artık hastanede sıra beklemek ya da evrak işlemleri ile uğraşmak zorunda kalmadan randevularını alabiliyor.

Sağlık Bakanlığı’nın bu hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaşlar 15 günlük periyotlar içerisinde uygun olan tarih ve saate randevu aldığında, randevusunun olduğu gün hastaneye randevu saatinden 30 dakika kadar önce giderek, sıra beklemeden ve vakit kaybetmeden uzman hekim tarafından muayene edilme hakkına sahip oluyor.

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır


MHRS SİSTEMİNDEN HASTANE RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Haberin Devamı

MHRS Merkezi Hekim Randevu Sistemi ilk kez giriş yapılırken her vatandaş için ayrı bir hesap açılır. Bunun için ilgili yönlendirme adımları takip edilir.

Hesap açıldıktan sonra "Randevu Al" butonunu kullanarak T.C. kimlik numarası ve belirlenen şifre ile giriş yapılır. İstenilen hastane, poliklinik ve hekim tercihi yapılarak randevu alınır.

MHRS HASTANE RANDEVUSU ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

MHRS ÜZERİNDEN AİLE HEKİMİNE NASIL RANDEVU ALINIR?

Sisteme giriş yaptıktan sonra sayfanın aşağısında Aile Hekimine Randevu Al butonuna tıklayarak saat ve günlerden size uygun olanı seçebilirsiniz. Ardından çıkacak sayfada yer alan bilgiler doğruysa randevunuzu kaydedebilirsiniz.

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır


ALO 182 DOKTOR RANDEVUSU NASIL ALINIR?

ALO 182'yi arayarak MHRS randevusu almak için ilk olarak ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Haberin Devamı

Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir. Son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

MHRS hastane randevu sistemi nasıl kullanılır

MHRS RANDEVU İPTALİ NASIL OLUR?

MHRS üzerinden aldığınız randevunuzu randevu saatinden 15 dakika öncesine kadar iptal etme imkânınız vardır. Sisteme şifrenizle giriş yaptıktan sonra sağ tarafta bulunan Randevu Geçmişi bölümüne tıklayınız. Buradan iptal etmek istediğiniz randevunun sağ tarafında bulunan "İptal Et" butonuna tıklayarak randevunuzu iptal edebilirsiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!