MHRS hastane randevu alma işlemi!

Güncelleme Tarihi:

MHRS hastane randevu alma işlemi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2016 05:54

MHRS üzerinden online olarak hastane randevusu alarak, hastanede uzun kuyruklarda bekleme sıkıntısından kurtulun. MHRS işlemleri nasıl yapılır? MHRS online randevu alma işlemleri nasıl gerçekleşir? MHRS randevusu nasıl iptal edilir? İşte detaylar…

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı'nın Türkiye'de kamu hastanelerinde karşılaşılan sorunlara yönelik olarak iyileştirme ve modernizasyon çalışmaları kapsamında geliştirdiği Merkezi Hastane Randevu Sistemi (MHRS), vatandaşa son derece önemli avantajlar ve kolaylıklar sağlıyor. Sağlık sistemi içerisinde aktif olarak kullanılmaya başlanan Merkezi Hastane Randevu Sistemi, vatandaşın çok daha modern koşullarda sağlık hizmetlerinden yararlanabilmesini sağlıyor.

MHRS’den online ve ALO 182 olmak üzere iki farklı şekilde randevu alma işlemi gerçekleştirilebiliyor. Sıra bekleme ve yoğun evrak işlemlerinden oluşan kayıt işlemleri ile uğraşması zorunluluğunun ortadan kaldırılabilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından hizmete sunulan MHRS’den 15 günlük periyotlar halinde randevu alınabiliyor.

Haberin Devamı

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMA

Hastane randevusunun birkaç dakika içerisinde alınabilmesi için öncelikli olarak bu sanal sisteme üye olunması gerekiyor. MHRS Online Randevu Sistemi aracılığıyla hastane randevusu almak isteyen vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki “MHRS Online Randevu” ya da mhrs.gov.tr adresindeki “Randevu Al” linkine tıklayarak, Vatandaş Giriş ekranından üyelik işlemlerini 5 aşamalı bilgi girişi ile kolay bir şekilde, randevu alabiliyorlar.

MHRS hastane randevu alma işlemi

Merkezi Hastane Randevu Sistemi'ne üyeliklerini tamamlayan vatandaşlar tüm Türkiye'deki 2. ve 3. kademe kamu hastanelerine ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri'ne kolay bir şekilde online hastane randevu alımlarını gerçekleştirebiliyor. MHRS, özel hastaneleri kapsamıyor.

ALO 182 İLE MHRS RANDEVU ALMA

MHRS randevusu almak için ev, iş, ankesör veya cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Çağrı merkezlerinde görev yapan operatör tarafından randevu talebinden bulunan vatandaşın T.C. kimlik numarası sisteme girilir, bilgiler doğrulandıktan sonra, randevu alınmak istenen hastane, poliklinik ve hekim bilgileri istenir. Vatandaşın hangi hastane veya polikliniğe gideceğini sisteme giren asistan, randevu talep edilen doktor için en uygun tarih ve saat dilimleri hakkında vatandaşa bilgi verir ve son olarak vatandaş seçimini yaparak MHRS randevusunu almış olur.

Haberin Devamı

RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

T.C. kimlik numarası ve şifre ile giriş yapıldıktan sonra sağ taraftaki bölümde yer alan "Randevu Geçmişi" işlemlerinden iptal işlemleri gerçekleştiriliyor. İptal edilmek istenen randevunun sağ tarafındaki "İPTAL ET" butonuna basarak, randevu iptal ediliyor. ALO 182’den de iptal işlemleri yapılabiliyor.

MHRS ONLİNE RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN!

 

BAKMADAN GEÇME!