MHRS giriş ile hastane randevu alma işlemleri nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

MHRS giriş ile hastane randevu alma işlemleri nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2016 15:38

Sağlık Bakanlığı tarafından vatandaşlar için oluşturulan MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) sayesinde artık online olarak sıra beklemeden alınan hastane randevuları hayat kurtarıcı bir önem teşkil ediyor. Peki, hastane randevu MHRS sistemi nasıl çalışır? MHRS randevusu nasıl alınır? MHRS üyeliği nasıl gerçekleştirilir? Tüm detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

Hastaneye giderek saatlerce sıra bekleme sorunu MHRS sistemi ile beraber sona erdi. Artık vatandaşlar online olarak istediği gün ve saate, istedikleri hekime randevu alarak sağlık sorunlarını halledebiliyorlar.

MHRS NEDİR, NE İŞE YARAR?

Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kısaca hastane randevularını almamızı sağlayan online bir sistemdir. Bu sistem üzerinden istediğimiz hastane bölümüne randevu alınabilir. Böylelikle saatler önceden hastaneye gidip beklemek yerine randevu saatinden sadece 15 dakika önce hastanede olarak tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz. Öte yandan MHRS online sistemi haricinde ALO 182 numaralı telefonu arayarak da randevu alma gibi bir seçenek mevcuttur.

182’yi arayan vatandaşların hangi hastaneye, hangi tarihte gideceklerini söylemeleri ve T.C. kimlik numaralarını yetkili kişiye söyleyerek randevu işlemlerini halletmeleri gereklidir.

Haberin Devamı

ONLİNE MHRS RANDEVUSU NASIL ALINIR?

MHRS sistemi üzerinden online olarak randevu almak isteyen vatandaşların öncelikle sisteme üye olması gerekmektedir. Üyelik işlemlerini tamamlayan vatandaşlar bulundukları ili, hastaneyi, randevu almak istedikleri bölümü seçerek sorgulama yaptırabilirler. Sorgulama sonucunda seçilen hastane ve bölümde hangi gün, hangi doktora ve hangi saatte boş yer olduğu görünmektedir.

Kendisi için uygun olduğunu düşündüğü günü ve saati seçen vatandaşların işlemlerini onayladıktan sonra başka bir şey yapmalarına gerek kalmaz.

MHRS RANDEVUSU NASIL İPTAL EDİLİR?

Randevu alınan günde herhangi bir işi çıkan veya randevuya gidemeyecek olan vatandaşların MHRS sistemi sağ üst köşesinde bulunan ‘Randevu Geçmişi’ butonuna tıklayarak randevularını iptal etmeleri gerekmektedir. Böylece iptal edilen saat ve gün için başka hastalar randevudan yararlanabilecektir.

ALO 182’yi arayarak da randevu iptali gerçekleştirilmektedir. Bunun için en az 80 dakika öncesinden iptal işlemini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. 182’yi aradığınızda yetkili kişiye istenen bilgileri verdiğiniz taktirde randevunuz iptal edilecektir.

MHRS SİSTEMİNE NASIL ÜYE OLUNUR?

Haberin Devamı

MHRS sitemine üye olmak için ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesine giderek ‘Yeni Üye’ seçeneğinin seçilmesi gerekmektedir. Daha sonra ekrana gelen görüntüde MHRS üyeliği için bazı bilgiler istenecektir. Bu bilgiler şunlardır;

- Kimlik bilgileri

- İletişim bilgileri

- Güvenlik bilgileri

3 aşamadan oluşan bu ekranda istenen bilgiler girildikten sonra üyelik işleminiz tamamlanmış demektir. İstediğiniz zaman hastane randevusu alabilirsiniz.

MHRS SİSTEMİNE E-DEVLET ÜZERİNDEN NASIL GİRİŞ YAPILIR?

Sağlık Bakanlığı tarafından geliştirilen MHRS sistemine artık e-Devlet kapısı üzerinden de giriş yapılabilmektedir. Bunun için vatandaşların e-Devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. e-Devlet şifresi PTT şubelerinden 2 TL karşılığında alınabileceği gibi, internet bankacılığını kullanarak da yapılmaktadır.

Haberin Devamı

e-Devlet şifresi olan vatandaşlar direk olarak MHRS sistemine girmek için ‘https://www.hastanerandevu.gov.tr/Randevu/’ web sitesine gitmelidir. Daha sonra ‘e-Devlet ile giriş’ seçeneğine tıklanması gerekmektedir. Bu seçeneğe tıklayan vatandaşlar direk olarak e-Devlet kapısı sistemi girişine yönlendirileceklerdir. Bu aşamada vatandaşların T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifrelerini girmeleri ve daha sonra ‘Giriş’ butonuna basmaları gerekmektedir. Bu işlemlerin ardından vatandaşlar MHRS sistemine ulaşabilirler.

MHRS ŞİFREMİ UNUTTUM, NE YAPMALIYIM?

MHRS parolasını unutanlar sistemin girişinde bulunan ‘Parolamı Unuttum’ seçeneğine tıklamalıdır. Daha sonra karşınıza gelen ekranda 2 seçenek ile şifre yenilemesi yapabilirsiniz. İlk seçenekte T.C. kimlik numarası ve e-post bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir. İkinci seçenekte ise T.C. kimlik numarası ve telefon numarasının girilmesi gerekmektedir. e-posta ve sms seçeneklerinden birini seçerek parolanızı değiştirebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!