MHP'nin kadrolaşması bizi endişelendiriyor

Güncelleme Tarihi:

MHPnin kadrolaşması bizi endişelendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2000 00:00

Haberin Devamı

ANAP İstanbul İl Başkanı İbrahim Taşkın

ANAP İstanbul İl Başkanı İbrahim Taşkın, MHP'ye bağlı bakanlıkların İstanbul'da hızla kadrolaştığını söyleyerek sert bir şekilde eleştirdi.

Son seçimde başarılı olduğunuza inanıyor musunuz?

Tüm olumsuzluklara rağmen ANAP İstanbul başarılıydı. Yüzde 16.7 ile Türkiye ortalamasının üzerinde oy aldık. Ama olması gerekenin altındaydı.

İstanbul'da MHP'yle ilgili sıkıntılar yaşadığınızı biliyoruz.

Evet çok büyük bir sıkıntı yaşıyoruz. MHP'nin elinde bulunan üç bakanlığın kadroları hallaç pamuğu gibi atıldı. Özellikle Sağlık Bakanlığı birimlerinden çok sayıda yakınmalar alıyoruz. Çok değerli hocalarımızdan biri olan Bakırköy Devlet Hastanesi'nin başhekimi, büyük hizmetlerin altına imza atmıştı. MHP gelir gelmez bu doktoru görevden aldı. Biz de ‘‘Bir şikayet mi var, müfettiş raporları mı var?'' diye sorduk. ‘‘Efendim bakan beyin takdiri'' dediler. Fakat bakın ne oldu. Yeni gelen başhekim hakkında bir araştırma yaptık. Kimdir bu, ne işler yapmıştır? Öğrendik ki o da değerli ve dürüst bir doktor. Aman dedik karışmayalım adam çalışsın. Bir ay sonra kendi getirdikleri başhekimi de görevden aldılar!

Müdahale etmiyor musunuz?

Müdahale etmemiz ters tepiyor. Örneğin Mersin'e gerekçesiz olarak gönderilmiş bir bürokratın görevine iade edilmesini istediğimizde, aynı memur Mersin'den alınarak Hakkari'ye sürülebiliyor. İnadına. MHP geçmişte gerek AP-DYP, gerekse ANAP tarafından korunup kollandı. Devletin en önemli kademelerinde kadrolaştı. Şimdi neden böyle yapıyorlar?

Evet özellikle ANAP sayesinde çok önemli yerlere geldiler. Biz bugünkü durumda ciddi manada sıkıntılıyız. Mesela Tapu Kadastro Müdürü 55. Hükümet zamanında göreve gelmişti. Sonra biz geldik ve dokunmadık. Sonraki azınlık hükümeti döneminde de etkinliğimiz varken el sürmedik. Şimdi MHP gelir gelmez adamı görevden almaya kalktı. Bu bürokrat, müfettişlikten gelme pırıl pırıl bir sicile sahip. Ben il başkanı olduğumda ANAP'ın bakanlıkları belli oldu. Vakıflar Bölge Müdürü, çok önce gelmiş, atanmış bir arkadaşımız. Hiç dokunmadık. Defterdar vekaleten bakıyordu, asaleten atanmasını sağladık. Ben il başkanı olarak, teşkilatlara verdiğim talimat ve gönderdiğim genelgelerde; iş için bürokratı rahatsız etmeyeceksiniz, ihale için kesinlikle semtine bile uğramayacaksınız dedim.

İstanbul il başkanı olarak projeleriniz var mı?

İki önemli projemiz var. Biri şehrin kuzeye taşınması, ikincisi de tarihi yarımada. Biz Avcılar, Küçükçekmece sahil, Florya, Yeşilköy, Yeşilyurt, Bakırköy ve Zeytinburnu sahilinin surlara kadar yıkılmasını öneriyoruz. Bilimsel veriler buradan fay hattının geçtiğini ve zeminin kötü olduğunu gösteriyor. Kuzeyde sağlam zeminli tarım arazisi tanzim edilerek, bu ilçeler oraya taşınmalı.

Kuzey hattı İstanbul'un akciğeri durumunda. Ormanlar ve su kaynakları tehlikeye girmez mi?

Havza ve ormanların uzağında geniş tarım alanları mevcut. Planlı gidilirse ekolojik denge korunabilir. Boşaltılan güney hattının ormanlandırılabileceğine inanıyoruz. Kuzeyde kaybedilen yeşil alandan fazlasını güneyde kazanabiliriz.

Tarihi yarımada için projeniz olduğunu söylediniz.

Bunun pilot çalışmasını Tantan Fatih belediye başkanıyken bitirdi. Fener Balat Semtleri Kentsel Rehabilitasyon Projesi adı verilen bu projede altyapı büyük oranda bitti. Buradaki 1267 evden 225'i Avrupa Birliği ve TOKİ'nin verdiği mali destekle restore edilecek. Bu proje tüm tarihi yarımadaya yayılacaktır. Özel bir yasa çıkarılması için harekete geçtik.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!