MHP'den trilyonluk binyıl kongresi

Güncelleme Tarihi:

MHPden trilyonluk binyıl kongresi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP ilk kez, iktidar partisi olarak yapacağı yeni binyıldaki ilk kongresine yaklaşık 1 trilyonluk bütçe ayırdı. 15 Ocak'ta Hazine'den 4 trilyon 18 milyar 300 milyon lira yardım alacak MHP, bunun yaklaşık dörtte birini kongreye ayırdı.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, 5 Kasım kongresi öncesi dün il başkanları ile bir saati aşan toplantı yaptı. İl Başkanları ile toplantıyı, ‘sohbet’ olarak niteleyen Bahçeli, içeriden ve dışarıdan ilginin yüksek olduğu kongre konusunda başkanlara gerekli bilgileri verdiğini, uyarıları yaptığını söylemekle yetindi. MYK ve Başkanlık Divanı üye sayılarının düşürüleceğini belirten Bahçeli, basına kapalı bölümde, ‘‘Daha dinamik MHP için, programı ve tüzüğü günün şartlarına göre yeniden oluşturmak, partimizi yeniden yapılandırmak zorundayız’’ dedi.

5 Kasım'daki kongrenin hazırlıklarını yürüten komiteye başkanlık eden Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli, toplantının ikinci bölümüne başkanlık etti. İl başkanlarının kravatlı, temiz bir kıyafetle kongreye gelmelerini tembihleyen Şefkatli, ‘‘İçi, ruhu, özü temiz olan ülkücünün dışı da temiz olmalı’’ dedi. Şefkatli, Bahçeli'nin kongre salonuna nasıl girmesi konusunda da nabız tuttu. Sonuçta, CHP kongresinde pop starları gibi kürsüye gelen ve çok eleştirilen Deniz Baykal'ın hatasına düşülmemesi benimsendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!