MHP yalnız kurt

Güncelleme Tarihi:

MHP yalnız kurt
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2010 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, dün medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

Haberin Devamı

BAHÇELİ KENDİ TASARIMI YÜZÜKLE BÖYLE POZ VERDİ / Foto Galeri

Partisinin medyada pek taraftarı olmadığını öne süren ve sanatçı Ahmet Şafak’ın “Yalnız Kurt” adlı parçasına atıfta bulunarak, “MHP yalnız kurt” tanımlaması yapan Bahçeli özetle şunları söyledi:

Öğrenci eylemleri makul karşılanmalı

 Teknolojik gelişmeye biz de uyduk. Bu teknolojiyle daha geniş kesimlere ulaşılıyor. Bazı düşüncelerimizi anlatmada buradan yararlanıyoruz. Yoksa bizden önce birileri yaptı da biz de ona özendiğimiz için değil. Twitter’da ben yazıyorum çünkü şifresi benden başka kimsede yok.

 Türkiye sosyal-şiddet, anarşi-terör olaylarıyla uzun yıllardır karşı karşıya. Yüksek öğrenim gençliğinin örgütlenmelerini, siyasi, sosyal, ekonomik olaylara bakışlarını, çözüm önerilerini, ifadelerini, yasal eylemlerini makul karşılamalı. Onları siyasetten, sosyal olaylardan dışlamanın anlamı yok.

Haberin Devamı

 Bunun geçmiş tecrübe ve birikimlerimiz ışığında yasal zeminde yapılması gençliğin sağlıklı gelişimine katkı sağlar. Yetkili, ilgili herkes bu olaylara geçmişteki birikim ışığında yaklaşmalı. Emniyet güçleri şiddete daha az ve dikkatli karşılık vermeli.

Başbakan dışlamak yerine görüşmeliydi

  İstanbul’da konulan öğrenci eylemi, TBMM önünde sürdürülüyor. SBF’de Anayasa toplantısında devam ettiriliyor. Öğrenciler siyasileri dinlemeden, tepki ortaya koyduklarına göre anlaşılıyor ki bir kesim gençlik yine 60’lı-70’li yıllara benzer olayların içerisine doğru çekilmeye çalışılıyor. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar tecrübeli.

  Onun için öğrenci kardeşlerimiz başta olmak üzere aileleri bunlara yardımcı olmalı, üniversite hoşgörüyle yaklaşmalı, siyasi iktidar da talepleri dışlamak yerine görüşmeyi tercih etmeli. Bir avuç genç, sorunlarını ifade etmek için Başbakanın rektörlerle yaptığı toplantı yerine geldilerse, yönlendirilerek gönderilmiş olsalar dahi Sayın Başbakan geçmiş tecrübe ışığında bunların temsilcileriyle görüşseydi, birçok olayın önünü kesebilirdi. Ama Başbakanın çok sert ifadelerinin emniyet güçlerince öğrenciler üzerine şiddet olarak yansıması, Türkiye’yi 60’lı yıllara taşıyan bir korku ve endişeye sürüklüyor.

Haberin Devamı

 Milliyetçi-ülkücü gençlik geçmiş tecrübe ışığında, önümüzdeki günlerde provakasyon-tahrik eylemlerine katılmayacaklar. Karşıt görüşlü öğrenciler çatışması yaşanmayacağına inanıyorum.

Şimdilik ittifak düşünmüyoruz

 MHP’nin bugünkü değerlendirmesi kendi imkan ve kaynakları ile tek başına seçime girmek yönünde. Bu görüşle faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.

  (Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Osmanlı Milletler Topluluğu görüşü için) Hangi amaca yönelik bu açıklamayı yaptı, kavramış değilim. Gerçekçi yaklaşıp dış politikayı çok ince bir ayarda götürmekte yarar var. Neyin yapılacağını zamanı geldiğinde değerlendirmeli.

İşte o şarkı

DEVLET Bahçeli’nin, “Yalnız Kurt” tanımı sanatçı Ahmet Şafak’ın aynı adlı şarkısından geliyor. “Yalnız Kurt, kalabalıklar arasında yalnız kalan bir idealistin duruşudur. Türkiye’ye özgü bir duruştur. Bu Yalnız Kurt duruşu, bireysel varoluş içinde, toplumsal sorumluluk demektir. Bu anlayışı en iyi temsil eden de Devlet Bahçeli’dir” diyen Ahmet Şafak’ın şarkısının sözleri şöyle:

Yalnız  Kurt

Haberin Devamı

Bize göre değil bizim için değil, siyaha beyaz demek
Çirkine oh ala zalime pek ala, yoksula olmaz demek
Biz böyle görmedik haramı bilmedik, eğilmedik bükülmedik
Bu şehirde olmaz terk edip gitmeli, Yalnız Kurt yenilmemeli
Bize göre değil yabanın bağında dal olmak, gül olmak
Bize göre değil çirkefin elinde deli olmak, zul olmak
Biz böyle görmedik haramı bilmedik, eğilmedik bükülmedik
Bu şehirde olmaz terk edip gitmeli, Yalnız Kurt yenilmemeli

/images/100/0x0/55ea3b7ef018fbb8f872e97e

Yüzük pozu: Beğendiniz mi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, medya temsilcileriyle bir araya geldiği kahvaltılı sohbet toplantısında gülümseten diyaloglar da yaşandı. Bahçeli, kendi tasarımı olan Selçuklu- Osmanlı- Türkiye Cumhuriyeti’ni simgeleyen yüzüğü için, “Bir tarihi süreci ifade ediyor. Bunu bu kadar reklam etmek doğru olur mu ama fena bir yüzük değil. Dizaynını beraber yaptığımız bir yüzük” dedi. Bahçeli daha sonra yüzük bulunan elini yüzüne yaslayarak gazetecilere, “Bilmiyorum bana da yakışıyor mu diye şöyle de tutayım” dedi. Bahçeli’nin pozu ve esprili sözleri salonda kahkahalara neden oldu. 

Haberin Devamı

Eleştirim aktöre değil tipe

‘Çocuklar Duymasın’ Türkiye’de modern çekirdek aileye örnek bir diziydi. Fakat ‘Havuç’ büyüyüp delikanlılık çağına girdikçe, oradaki eğitim işe yaramaz hale geldi. Dikkat çekmek için, ‘Havuç raydan çıkıyor’ dedim. Çünkü, sebepsiz evden ayrıldı, üç arkadaşıyla bir ev tuttu.

Avukat Arınç ülkücüleri savundu

Polemikçi-tahrikçi Bülent Arınç’a katılmıyoruz ama hukukçu Bülent Arınç’a saygımız var. 12 Eylül’den sonra avukat bulamadığımız dönemde ülkücülerin avukatlığını üstlendi. AKP’den gelene ‘Gelmeyin’ demeyiz ama ille de ‘Oradan kopup bize gelin’ diye de bir zorlamanın içinde olmayız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!