MHP oybirliğiyle Bahçeli dedi

Güncelleme Tarihi:

MHP oybirliğiyle Bahçeli dedi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli, delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden MHP genel başkanı seçildi. 1301 delegenin oy kullandığı kongrede, 1283 oy geçerli sayılırken, 18 adet de geçersiz oy çıktı.

Sonuçların açıklanmasının ardından alkış ve sloganlarla kürsüye gelen Bahçeli, teşekkür konuşması yaptı. "Türk milletinin büyük geleceğe hazırlandığı tarihi bir buluşma olmuştur" diyen Bahçeli, şunları söyledi:

"MHP bugün burada Cenabı-Allah'ın yardımıyla, Türkiye sevdalısı yiğit arkadaşlarımın katkısıyla bir anlamlı buluşmayı ifade eden büyük kongresini tamamlamış bulunmaktadır. Kongremiz, bir çok açıdan ülkemiz ve milletimiz açısından düğüm kararlarının alındığı, Türk milletinin büyük geleceğe hazırlandığı tarihi bir buluşma olmuştur.

Yeni bir yüzyıla geçiş, sadece bir zaman dilimine geçiş değildir. Sanayi ötesi çağ ya da bilgi çağı olarak tanımlanan yeni bir gelişme dalgası, şimdiden bütün tesirlerini ortaya koymaya başlamıştır. Siyaset sorumluğuna sahip herkes yaşamaya başladığımız yeni çağı çok iyi değerlendirmek zorundadır. Bizler Türk milliyetçileri olarak, bu sorumluluğu taşıyoruz. Çünkü yeni gelişimi ve dinamiklerini anlayamayanların, gelişen dünyada yeri yoktur. Yeni çağın getirdiği ağır maliyeti biz Türkler, zamanında kavramayamamış olmanın bedelini 200 yıllık bir geri kalmışlık olarak çok ağır ödedik. Köklü bir dönüşümü yaşamak ve geri kalmışlığın tortularını temizlemek tarihi bir görev olarak önümüzde durmaktadır. Yüzyılla yeni bir sözleşme yapıyoruz. Bu sözleşme çağın ekonomik, teknolojik ve siyasi alanda yükselen değerlerini, Türkiye'nin birikimi ve Türk siyasetinin toplumsal ihtiyaçlarına göre biçimlendirmesiyle ülkemizi küresel rekabete açacaktır."

"Yüzyılla yaptığımız sözleşme, kısacası Türk milliyetçilerinin, yaşadığımız çağı dönüştürme çabasını ifade eder" diyen Bahçeli, Türk milliyetçilerinin yüzyıla sözleşme için büyük bir yürüyüş başlattıklarını söyledi.

Türk milliyetçilerini "Allah rızasından ve Türkiye sevdasından başka bir şey düşünmeyen dava insanlarıdır" sözleriyle tanımlayan Bahçeli, "Unutmayalım, başarı azmi ve inancı başarınını en az yarısıdır" dedi.

Bahçeli, Türk milliyetçilerinin en önemli görevinin "Türkiye'yi yeni bir dirilişe ve yeni bir medeniyete hazırlamak" olduğunu söyleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Hepimize kutlu ve uğurlu olsun. Cenab-ı Allah zihnimizi açık, yolumuzu daim kılsın. Hepiniz Allah'a emanet olunuz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!