MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna kimdir?

Güncelleme Tarihi:

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 15:11

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna, seçmenlerin biyografisiyle araştırdığı isimler arasında yer almaya devam ediyor. Daha önce Toroslar Belediye Başkanı olarak görev yapan Hamit Tuna, 31 Mart belediye seçimlerinde bu kez MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçimlere girecek. Peki, MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna kimdir ve kaç yaşında? İşte, o isim hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamit Tuna 1961 Yılında Mersin Yalınayak Köyü’nde doğdu. İlkokulu Yalınayak Köyü’nde, Liseyi Mersin Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik Bölümü’nü tamamladı. 1982-1984 yılları arasında Isparta Endüstri Meslek Lisesi ve Isparta Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü’nde öğretmenlik yaptı.

1985 yılında başlamış olduğum ticari hayatını devam ettirirken Lefke Avrupa Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nü bitirerek Elektrik Mühendisi oldu.

Aktif siyasi hayatına MHP Merkez İlçe kongresi ile başladı. 1995 yılında MHP İl Yönetim Kurulu Üyesi seçildi.

İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve İl Başkan Yardımcılığı’nın ardından 1998-2000 yılları arasında İl Başkanlığı görevine geldi.

2002 yılı genel seçimlerinde 4.sıradan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Adayı oldu.28 Mart 2004 yerel seçimlerinde Toroslar Belediye Başkanı seçildi ve 3 dönemdir Toroslar Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir.

2019 Yerel Seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Hamit Tuna, evli ve iki çocuk sahibidir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!