‘MHP başkanlık yolunu açar’

Güncelleme Tarihi:

‘MHP başkanlık yolunu açar’
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2016 00:30

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, AK Parti’nin 25’inci İstişare ve Değerlendirme toplantısı için geldiği Afyonkarahisar’da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Başbakan Yıldırım, “AK Parti, ‘partili cumhurbaşkanlığına nasıl bakar?” sorusuna şu yanıtı verdi: “MHP Genel Başkanı’nın bu konuyu gündeme getirmesi olumlu bir adımdır, kendisine teşekkür ediyoruz. Bugün de dediği şudur, ‘Bu sorun çözülmelidir. Ama MHP’nin tercihi parlamenter sistemdir.’ Ancak millete gitmek için bu değişikliklerin Meclis’te en az 330 ile geçmesi gerekiyor. Bu konuda Meclis’in, AK Parti grubunun getireceği anayasa teklifini en iyi şekilde değerlendirip, sorunun millete götürülmesinin önünü açacağını düşünüyoruz. Meclis’ten geçmesi halinde de millete soracağız. Bu meseleyi de böylece Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız. (MHP’nin 330’a destek verip, referandumda hayır oyu kullanacağı yönündeki yorumlar) Olabilir, siyasette her şey mümkün. Siyasetin çözemediği sorunları hep vatandaş çözerek geldi. Bu anayasa değişikliği vatandaşın önüne götürüldüğünde en makul, en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Yeter ki yüce Meclisimiz bu yolu açsın.”

Haberin Devamı

MÜNBİÇ’TE YPG KALMAYACAK

Başbakan Yıldırım, ABD Savunma Bakanı Asthon Carter’ın, “Türkiye Musul’da DEAŞ ile mücadelede yanımızda olmalı” sözlerine, “Doğru demiş” yorumunu yaptı. Yıldırım, Carter’la yaptığı görüşmeyle ilgili de “Münbiç’te hiçbir YPG, PYD unsuru kalmayacak. Bunun teminatını tekrar verdiler” dedi. Yıldırım, Türk savaş uçaklarının PYD’yi vurmasına Suriye’nin tepkisiyle ilgili soruya ise şu yanıtı verdi: “Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede de kimin ne dediğinin önemi yok. Ülkemizin, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi yapmaya devam edeceğiz. Ülkemizin güvenliği her şeyin önünde gelir. (Lavrov’un Suriye’ye operasyon açıklaması) Bütün bu operasyonlar yapılırken koalisyon güçleri, muhataplarımızla karşılıklı görüşülüyor, konuşuluyor, bilgi alışverişi yapılıyor. O yüzden endişe edecek bir şey yok.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!