MHP, atom bombası istiyor

Güncelleme Tarihi:

MHP, atom bombası istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

MHP, birçok ülkenin nükleer teknolojiye ve atom bombasına sahip olduğunu belirterek, herkeste olan teknolojiyi Türkiye'nin de bir an önce sahip olması gerektiğini savunuyor. MHP talebini, ‘‘Herkesin var, bizim de olsun. Herkes imha ederse, biz de imha ederiz’’ şeklinde formüle ediyor.

Nükleer santral ve atom bombası konusunda görüşlerini anlatan Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, ‘‘Rus'ta, Amerikalı'da, Bulgar'da olana birşey denmezken, Türk'te olursa zararlı denemez’’ dedi. Öksüz, çağın gerisinde kalmamak için nükleer teknolojiyi yakalamanın, atom bombası teknolojisini almanın zorunlu olduğunu savunarak, şöyle dedi:

BAŞKALARINDA VAR

‘‘Elinde atom bombası olanlar, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra kullanmadı. Türkiye'nin elinde böyle bir bomba olması bir güvenlik. Düşmanlarının sataşmasını caydırır. Ama şart da değil. Ben, insanlığı tehdit eden tüm nükleer silahların imhasından yanayım. Ama başkalarında var, bende yoksa, başkaları ellerindekini imha etmeli. Etmiyorsa, güvenliğim bakımından benim de sahip olmam; insanlığa, barışa hizmet olur. Türk milleti üzerindeki oyunlara karşı da bir garantidir.’’

Nükleer enerjiye karşı olmanın, Türkiye'nin gelişmesine, büyümesine karşı olmak anlamına geleceğini savunan Öksüz, şöyle konuştu:

NÜKLEER ÇEVRECİ

‘‘Çevre sağlığı bakımından en iyi enerji kaynağı nükleer santral. O yüzden ben hem nükleer enerjinin en önde gelen taraftarıyım, hem de çevreciyim. Çevrecilik, nükleer enerjiden taraf olmaktır. Karşı olanlar, aklı ermeyenlerdir’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!