MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü kimdir?

Güncelleme Tarihi:

MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2019 11:18

2014 Yerel Seçimleri'nde MHP'den Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Hüseyin Sözlü, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Cumhur İttifakı'nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak çalışmalarını sürdürüyor. Hüseyin Sözlü'nün kim olduğunu merak eden vatandaşlar da internette araştırma yapıyor. Peki, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü kimdir?

Haberin Devamı

MHP, yerel seçimlerde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'yü yeniden aday gösterdi. İşte, MHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Sözlü'nün biyografisi...

1965 yılında Ceyhan’ın Çokçapınar Köyü’nde doğan Hüseyin Sözlü; ilköğrenimini köyünde, ortaöğrenimini ise Ceyhan Yaltır Kardeşler Ortaokulu ve Ceyhan Endüstri Meslek Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne girerek 1989 yılında Ziraat Mühendisi olarak mezun oldu.

1992 yılında Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığına seçilen Hüseyin Sözlü, 1997 yılında DSİ Kösreli İşletme ve Bakım Başmühendisliğine atandı.

Ceyhan Ülkü Ocağı Başkanlığı ile DSİ’de Başmühendislik görevini sürdürmekle iken 1999 yılında bu görevlerinden istifa ederek Milliyetçi Hareket Partisi’nden Ceyhan Belediye Başkan adayı oldu. 18 Nisan 1999 tarihinde yapılan Mahalli İdareler Seçimini kazanarak Belediye Başkanı seçildi.

Haberin Devamı

1999’dan bu yana aralıksız üç dönem Ceyhan Belediye Başkanlığı yapmış olan Hüseyin Sözlü, 2014 yılında ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bunun yanı sıra Türkiye Mahalli İdareler İşveren Sendikası Genel Başkanlığı, Türkiye İşveren Sendikaları Yönetim Kurulu Üyeliği ve Güreş Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini de yürütmüş olan Hüseyin Sözlü, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuştur.

Hüseyin Sözlü, evli ve üç çocuk babasıdır.

BAKMADAN GEÇME!