MGV'lere baskın

Güncelleme Tarihi:

MGVlere baskın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 1997 00:00

Haberin Devamı

Ankara 1 No'lu DGM yedek hakimliğinin isteği üzerine Milli Gençlik Vakfı'nın yurt çapındaki tüm şubeleriyle, genel merkezinde arama yapıldı. Terörle Mücadele şubesi ve karakol ekiplerinin ortak çalışmasıyla MGV şubeleri didik didik edildi. Adana'da öğrenci yurtlarında Şevki Yılmaz'ın ses kasetleri ile ‘kesintisiz 8 yıllık eğitime hayır' kampanyalarına ait imza listeleri bulundu.

RP'nin gayrıresmi yan kuruluşu olarak çalışan Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Merkezi ile yurt çapındaki şube ve yurtlarında, Ankara 1 No'lu DGM yedek hakimliğinin isteği üzerine, polis tarafından arama yapıldı. Sabah saat 09.00'dan itibaren başlatılan aramalara, Terörle Mücadele ve Güvenlik Şubesi görevlileriyle, karakol ekipleri katıldı. Aramalar sırasında bazı şubelerde ele geçirilen dokümanlar ve video kasetlere el konuldu.

Ankara 1 No'lu DGM yedek hakimliği, İçişleri Bakanlığı'na başvurarak, Milli Gençlik Vakfı'nın Genel Merkezi ile yurt çapındaki şubeleri ve yurtlarının aranmasını istedi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı, il valiliklerine talimatla, DGM'nin istemini iletti. Genelgede, ‘Adı geçen vakfın merkez ve tüm şubeleri ile öğrenci yurtlarında 6 Ağustos 1997 tarihinde genel arama yapılması, suç ve suç unsuru bulunması halinde ise sorumluları hakkında gereken yasal işlemin yapılması' talep edildi.

Bunun üzerine polis, Milli Gençlik Vakfı'nın tüm şubelerini didik didik aradı. Ankara'da MGV'nin Genel Merkezi ve 6 şubesinde arama yapıldı. Arama sırasında suç unsuru olup olmadığı incelendi. Arama sonucuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Adana'da MGV'ye bağlı öğrenci yurtlarında yapılan aramada ise Rize Bağımsız Milletvekili Şevki Yılmaz'ın ses kasetleri ile ‘kesintisiz 8 yıllık eğitime hayır' kampanyalarına ait imza listeleri bulundu. Ayrıca video kasetlere ve bazı dergilere elkonularak, incelenmek üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İzmir'de il merkezi ve ilçelerdeki 22 MGV şubesindeki evrak kontrol edildi, yasak yayın ve diğer suç unsurlarının bulunup bulunmadığı araştırıldı. Kapıları kilitli ve görevlileri bulunamayan bazı şubeler, mahalle muhtarları ve çevre esnafıyla birlikte çilingirle açtırıldı, tutanak tutuldu.

Aksaray'da, Milli Gençlik Vakfı'nın 5 binasına dün sabah baskın düzenleyerek arama yapan Terörle Mcadele Şubesi ekipleri, bir kurusıkı tabanca buldu. Yetkililer henüz kimsenin gözaltına alınmadığını açıklarken, Konya'da da Milli Gençlik Vakfı şubesi ve lokali olarak kullanılan 91 binada arama yapıldı. Emniyet Müdürü Ahmet Turan Buluş, ‘‘Suç unsuru bulunmadı'' dedi. Polis, Çanakkale'de Milli Gençlik Vakfı şubesine, kapıyı çilingirle açtırarak girdi. Erzurum ve Kayseri'de yapılan aramalarda suç unsuruna rastlanmazken, bazı dokümanlar incelenmek üzere emniyetlere götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!