MGV gecesi: Şeriatçı olduk diye suçlu muyuz

Güncelleme Tarihi:

MGV gecesi: Şeriatçı olduk diye suçlu muyuz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Konya'da Milli Gençlik Vakfı'nın düzenlediği, 'Sevgi ve Kardeşlik Gecesi'nde şeriat propagandası yapıldı.Geceye katılan yaşları 12 ile 18 arasında değişen 900 kişi, harem- selamlık oturdu.

Büyükşehir Belediyesi'nin Alaaddin Keykubat Düğün Salonu'ndaki gecede önce minik tekvandocular gösteri yaptı. Vahdet İlahi Grubu Arapça ilahiler okurken, yazarının kim olduğu öğrenilemeyen 'Bu düzen böyle gitmez Cumhur abi' adlı piyes sahnelendi. 15 dakikalık piyeste, bir fabrika müdürünü canlandıran oyuncu, ‘‘Şeriatçı olduk diye suçlu duruma mı düştük? Unutmayın ki, Ortaçağ Batılılar için hüsrandı. Ama Müslümanlar bu çağda her zaman ilerdeydi. Unutmayın ki, artık saadetli günler geliyor. Bu ülkede faiz kalkarsa, Kuran-ı ezberleyen mahkumların cezalarının yarısı affedilirse ne olurmuş?’’ dedi.

Gecede konuşan Milli Gençlik Vakfı Genel Başkanı Adnan Demirtaş, ‘‘Ülkemizin içinde bulunduğu sıcak süreçte, MGV gençliğine haksız saldırılar yapılıyor. Aramızdan bir tane bile esrarkeş, terörist, hırsız, haramzade çıkmamışken, bizi Cumhuriyet düşmanı ilan ediyorlar. Türkiye Cumhuriyeti'ni bizim dedelerimiz kurdu. Bugün MGV'cileri tehlike görenlerin ecdadı ise ABD ve İngiliz mandacılığını kurtuluş olarak görenlerdi’’ dedi.

RP il yöneticileriyle belediye görevlilerinden kimsenin katılmadığı gece için belediye otobüsleri tahsis edildi. Otobüslerdeki türbanlı kızları görüntülemek isteyen İHA kameramanı Selahattin Koyuncu, bir grup tarafından yumruklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!